Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Liquid Horizon - Revolutions
Jaar van release: 2007
Label: Eigen beheer
Liquid Horizon - Revolutions
Power metal met een progressieve rand. Dat is wat het Duitse Liquid Horizon ons brengt. Men doet dat zonder de muziek vol te stoppen met de gebruikelijke grote hoeveelheden toeters en bellen en richt zich meer op interessante songstructuren, goede zang en de nodige symfonische accenten.

Achter het simplistische hoesje steekt een cd waarop veel potentie schuil gaat. De band heeft een goede zanger in huis, die ook nog eens verdienstelijk gitaar speelt en de ritmesectie heeft de zaken ook prima voor elkaar. Dat de keyboards misschien wat ieler klinken dan bij de bekendere progressieve metal bands (Circus Maximus etc.) ervaar ik niet als een probleem, aangezien uit elke noot goede intenties voort komen.

De tien nummers op het album (inclusief intro) zijn goed gespeeld, kennen mooie momenten en het eindresultaat heeft een goede productie meegekregen. De meest opvallende stukken muziek zijn te vinden in het drieluik The French Revolution Trilogy waarop de band alle registers open trekt en steeds meer opschuift naar de technische metal. De band is in staat om mooie melodielijnen te koppelen aan prettige breaks en voor een vurige gitaarsolo worden de handen ook niet omgedraaid.

We hebben met deze release een degelijke licht-progressieve power metal cd in handen. Nergens wordt het heel bijzonder, maar men biedt wel een constante kwaliteit. Het niveau van vergelijkbare bands als Anubis Gate of Circus Maximus wordt nog niet gehaald, maar we hebben er wel een eerlijke en vooral erg goede plaat bij.

Tracklist
1. Welcome To The Revolution
2. Battle Entrance
3. Resistance
4. Freedom
5. Sacred Ground
6. Sacrifice
7. The French Revolution Trilogy Part I (The King)
8. The French Revolution Trilogy Part II (Revolution)
9. The French Revolution Trilogy Part III (System Of Terror)
10. The Last Stand

Score: 78 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 30 december 2007

Koop dit album in

Meer Liquid Horizon:

[ Terug naar de Album Reviews ]