Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
Kalender
Vandaag jarig:
 • Daniel González (Darksun) - 41
 • Heikki Pöyhiä (Twilightning) - 41
 • Huddie "Lead Belly" Ledbetter† - 134
 • Jarpen (Elvenking) - 44
 • Kita (Lordi) - 48
 • Louie Clemente (Testament) - 57
 • Melissa Bonny (Ad Infinitum) - 29

Vandaag overleden:
 • Jimmy Bain (Dio) - 2016
Review

Katagory V - Hymns Of Dissension
Jaar van release: 2007
Label: Burning Star Records
Katagory V - Hymns Of Dissension
Ouderwetse US metal, ik lust er wel pap van. Albums van bands als Helstar, Crimson Glory en Fifth Angel zijn nog regelmatig in mijn cdspeler te vinden. Vandaag de dag lopen er nog maar weinig bands rond van dat kaliber. Natuurlijk leveren sommige bands nog prima platen af, maar het grootste gedeelte bands vervalt in middelmatigheid. Zo ook Katagory V.

Het zegt al genoeg dat de eerste drie albums van deze US power metalband alleen via import te krijgen waren in Europa. Het is mij een raadsel waarom de cd nu wel prominent in de Europese schappen zal staan. Wat we hebben is een plaat met een matige productie, een matige zanger, slechte drumpartijen en ronduit slappe songstructuren. De enige bandleden die er geen potje van maken zijn de redelijke bassist en de gitaristen, hoewel menig riffje af en toe gedegradeerd wordt tot een iel gekraak, dankzij de platte productie.

De band moet maar eens gaan overwegen hoe (en of?) het verder moet. Met ongeïnspireerde en matig uitgewerkte songs als Apologetic Heart en The Workforce zal de band waarschijnlijk geen zieltjes winnen. De hele plaat trekt aan je voorbij zonder dat er één interessant nummer de revue passeert. Wellicht hier en daar een enkele leuke solo, maar de andere momenten dat de luisteraar zal opkijken, zullen worden veroorzaakt door enkele wanstaltige momenten. Zanglijnen die totaal niet passen, een hopeloos getriggerd drum outro. De waslijst aan minpunten is lang, heel lang.

Tenzij je ernstig verstokt bent aan zeer ouderwetse US power metal (straatje Fates Warning ten tijde van de eerste drie albums) en echt alles in je kast wilt hebben staan, dan is een koopadvies op z'n plaats. Ben je echter een normaal denkend mens en wil je deze bak middelmatigheid niet doorstaan, dan moet je het album lekker laten liggen.

Tracklist
1. Apologetic Heart
2. No Matter What
3. Kings Of The Valley
4. Forlorn Child
5. The Workforce
6. Do Feeling Remain
7. Can You Hear Them
8. Lies Snd Illusions
9. Listen To You, Listen To Me

Score: 51 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 29 december 2007

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.