Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Seven Tears - In Every Frozen Tear
Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records
Seven Tears - In Every Frozen Tear
Als je nagaat dat een deel van de bezetting van deze Zweedse band als 13-jarige knaapjes al ver waren met muziek maken, dan heb je iets bijzonders. Eerst als Demonslave en later als Atlantica. Met deze laatste band bracht men in 2005 een demo op de markt die zeer goede kritieken kreeg. Het duurde, na wat line-up wisselingen, even totdat men "het goede gevoel" had en onder de naam Seven Tears een demo onder de aandacht wist te krijgen van onze Italiaanse vrienden van Frontiers. We schrijven november 2006.

Nu dan ligt het debuut in de cd lade. De bio gaat (zoals vaker) een beetje ver in de beschrijving van de muzikale weg die men is ingeslagen. Een mix van Evergrey en Journey hoor ik er niet in. Ik hoor een moderne hardrockband, die met meerstemmige zang, functionele keyboardmuurtjes en degelijk gitaarspel een kruising van hardrock, AOR met progrockinvloeden brengt. De band waarbij men het meest in de buurt komt, lijkt me Symphony X. Het is eventjes wennen, die stem van Zoran Djorem, maar naargelang ik langer luister bevalt die me eigenlijk wel. De productie is vrij aardig, maar een beetje te vlak naar mijn smaak.

Het songmateriaal dan; afwisselend, zoals gezegd, met niet echt veel uitschieters. Titelnummer In Every Frozen Tear is volgens mij wel het meest originele nummer van de cd. Er zit van alles in, en het nummer heeft wat meer power dan het gemiddelde van alle tracks. Dat geldt ook voor het daaropvolgende, eveneens zeer afwisselende Sorrows. En dan denk je, de traditionele ballad wordt niet vergeten; Truth Of Tomorrow start als een ballad, maar dat duurt 80 seconden; men heeft zich dus weten in te houden, en dat vind ik een gezonde instelling voor een debutant.

Alles bij elkaar genomen een aardig debuut waarbij men de definitieve stijl nog verder zal gaan ontwikkelen. Als je de zeer jeugdige leeftijd in aanmerking neemt en deze plaatst naast de muzikale kwaliteit dan is er zeker toekomst voor deze knullen.

Tracklist:
1. Twist of Fate
2. Faded Memory
3. Hollow Ground
4. Reflections
5. All Alone
6. In Every Frozen Tear
7. Sorrows
8. Prayer for the Dying
9. The Story Unfolds
10. Dream of Insanity
11. Fragments
12. Truth of Tomorrow

Score: 80 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 21 december 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van peter op 07-01-2016 om 18:53u
Score: 95 / 100

geweldig debuut,van deze band,een meesterwerk.