Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-10-2021

Waysted - The Harsh Reality
Jaar van release: 2007
Label: Cargo Records
Waysted - The Harsh Reality
UFO-bassist Pete Way richtte in 1982 de hardrockband Waysted op waarmee hij, wanneer het drukke tijdschema van UFO het toeliet, af en toe een cd maakte met vaak een totaal andere line-up. Inmiddels komt met The Harsh Reality alweer het achtste album op de markt. Meneer Way zal ook wel weten dat zijn fans gewoon lekkere hardrocksongs willen horen zonder poespas en dat krijgen we deze keer dan ook weer voorgeschoteld.

Vooral het eerste deel van het album bevat lekker gedreven hardrock zoals die niet meer zo vaak wordt gemaakt. De songs klinken iets rauwer als in het verleden omdat de heren allemaal niet zo goed in hun vel zaten. Vandaar ook de titel The Harsh Reality. Dat pakt goed uit want de songs hebben zo wat meer een ‘edge’ en dat is altijd beter dan het gepolijste geluid van veel collega-bands.

Maar naarmate het album vordert, worden de songs toch telkens een stukje minder en eindigt het geheel een beetje futloos. Van een rasechte aanrader kan je dus absoluut niet spreken, maar fans van Pete Way moeten het uiteraard een kans geven. Om te ontsnappen aan de duistere teksten, krijg je er nog een plattegrond van een fictief pretpark en een afdruk een onzin gezelschapspel bij. Een leuk idee.

Tracklist:
1. Propaganda
2. Samaritan Man
3. Rockin' The Cliche
4. Keepin' It Sweet
5. Long Time Dead
6. Out Of Control
7. It Wasn't Me
8. Song For Steve
9. The Harsh Reality
10. Handbags & Gladrags
11. Can't Live Without Some Pain

Score: 66 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 9 december 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]