Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

06-03-2021

Nocturnal Breed - Fields Of Rot
Jaar van release: 2007
Label: Agonia Records
Nocturnal Breed - Fields Of Rot
De dag dat het Noorse Nocturnal Breed van stijl en imago zal veranderen is even waarschijnlijk als AC/DC een reünieconcert in de oude line-up zal weggeven. Onbestaande dus. Maar na een handvol albums, splits, demo’s, singles, een best-of en een heuse boxset brengen ze met Fields Of Rot wel een sterkste album tot nu toe uit.

De nieuwe songs zijn wederom voorbeelden van typische blackened thrash met het gaspedaal diep ingedrukt. Niet dat de deuntjes zo smerig klinken als het huidige Darkthrone werk, want Nocturnal Breed gaat meer voor een echt thrashsfeertje en de 80's black invloeden zijn maar sporadisch op de achtergrond aanwezig. De productie is echter nog nooit zo goed geweest. De heren hebben voor het eerst geen covers meer nodig, het artwork ziet er voor het eerst professioneel uit en de gitaarsolo’s klinken deze keer niet eens alsof Jeff Hanneman stoned wat ligt te prutsen.

Dit maakt dat Fields Of Rot hun beste worp tot nu toe is en wellicht wordt dit het enige Nocturnal Breed album dat ik nog eens zal opzetten. Ja, het is zowaar een lekkere plaat geworden. Liefhebbers van Living Death en pakweg Legion Of The Damned moeten maar eens luisteren.

Tracklist:
1. Wicked, Vicious And Violent
2. Fields Of Rot
3. Too Damned To Conquer
4. Manskinner
5. In Sickness And In Hell
6. Invasion Of The Body Thrashers
7. Iron Bitch
8. Code Of Conduct
9. The Dead
10. Scything Harrow

Score: 78 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 2 oktober 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Nocturnal Breed - Fields Of Rot
Reactie van Belphegor op 02-10-2007 om 23:04u
Score: 80 / 100

Had het niet beter kunnen zeggen.

Er zitten wel een aantal riffs bij die je meteen bijblijven en dat maakt de CD net iets leuker om naar te luisteren.