Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

23-10-2020

Children of Bodom - You're Better Off Dead
Jaar van release: 2002
Label: Spinefarm Records
Children of Bodom - You're Better Off Dead
Eindelijk is er weer nieuw materiaal van een van de beste metalbands die op deze aardkloot rondlopen. Als tussendoortje tot het in begin 2003 te verschijnen nieuwe album krijgen we deze single voorgeschoteld. Deze single bevat twee nummers, waarvan één eigen materiaal is en de ander een cover. Misschien ietwat schaars na zo'n lange tijd wachten, maar we zullen kijken of het ook weer kwaliteit bied.

Het nieuwe nummer dat op de single staat heet You're better off dead! en het laat ons eens een andere kant van Children of Bodom horen. Het nummer begint heel agressief en het is zeker één van de hardste nummers van Children of Bodom. Natuurlijk zijn de enorm vette gitaarpartijen weer aanwezig en ook de solo's ontbreken niet. Alexi is in absolute topvorm. Minpuntje is dat als de keyboards worden ingezet je niet echt omver word geblazen zoals bij eerdere nummers. Nee, eerlijk gezegd vielen sommige keyboard stukken me wat tegen. Maar er word een hele hoop goed gemaakt door de lekker extreme zang en het pakkende refrein. Ook de productie is goed te noemen, helder en krachtig.

Voor de cover heeft de band naar mijn mening een vreemde keuze gemaakt. Namelijk het nummer Somebody put something in my drink van de welbekende punkband Ramones. Laat dit je niet op het verkeerde been zetten. Ondanks enkelijke samenzang stukken is het een cover geworden met de typische Children of Bodom sound. Vette gitaarpartijen en uitstekende rauwe zang. Echt een heel aardige wending geven ze aan dit toch al goede nummer.

Conclusie is dat deze single heel aardig is ondanks het lichtelijk tegenvallende titelnummer. Het is weer een iets agressievere aanpak en misschien is het dan ook een kwestie van smaak. Ook het artwork is anders. Deze maal geen Reaper op de voorkant, maar toch weer een kunstig werkje. Toch was dat altijd wel kenmerkend. Natuurlijk steek ik toch mijn duim omhoog voor dit uitstekende werkstukje dat inmiddels al de gouden status in Finland heeft bereikt.

Tracklist:
1. You're better off dead
2. Somebody put something in my drink (Ramones cover)

Score: 83 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 25 september 2002

Koop dit album in

Meer Children of Bodom:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Children of Bodom - You're Better Off Dead
Reactie van Een_Metalfan op 27-09-2002 om 12:27u
Score: 70 / 100

het is wel gaaf. maar eigenlijk is het maar een matig nummer. Tis niet echt een liedje. Al is het wel heftig.

Children of Bodom - You're Better Off Dead
Reactie van GrafGraver op 27-09-2002 om 22:28u
Score: 90 / 100

Ik wilde hem als CoB fan eigenlijk een 100 geven maar dan zou het niet helemaal eerlijk zijn. Het is een erg lekker nummer, anders, maar zeker wel Children Of Bodom. De cover hebben ze inderdaad erg leuk gedaan. Meer samenzang in de nummers, en wat heftiger gespeeld. Two thumbs up. En wat de artwork betreft, helemaal links bovenin LIJKT wel een reaper, maar dat kan ook mijn verbeelding zijn. Al met al een mooie single, en hopelijk een goed voorteken voor het nieuwe album.

Children of Bodom - You're Better Off Dead
Reactie van Child Of Bodom... op 13-06-2004 om 20:45u
Score: 100 / 100

ok mensen, ultra goeie single!! kunnen jullie zeggen wat je wilt, maar You're Better Of Death is me toch wel effe een retegaaf nummer!!!