Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

10-05-2021

Peter Pan Speedrock - Pursuit Until Capture
Jaar van release: 2007
Label: Suburban Records
Peter Pan Speedrock - Pursuit Until Capture
Een bespreking van een Peter Pan Speedrock album moet niet te lang zijn. De drie bandleden gebruiken ook geen woorden teveel en de fans drinken liever nog een pint en luisteren naar muziek dan dat ze recensies zitten te lezen. Dus bij deze een korte impressie.

Deze rockers uit Eindhoven Rockcity brachten met het twee jaar geleden verschenen Spread Eagle hun beste album tot nu toe uit. De band speelde strakker, maar vooral de productie van de Zweed Tomas Skogsberg gaf PPS een nieuwe botox injectie. Dat leidde wel bij sommigen tot kritiekpunten als ‘het klinkt nu wel ietwat gelikt’ en ‘het rockt wel, maar rollt niet meer zoveel’. En die kritiekpunten zijn met Pursuit Until Capture nu weggewerkt. De productie is nog steeds erg netjes en krachtig, maar de nieuwe songs zijn gewoon meer rock ‘n’ roll en sprankelen iets meer. Dus alles bij elkaar opgeteld, is dit nieuwe cd’tje hun beste worp tot nu toe.

Conclusie: Fans van genres als rock, rock ’n roll, rockabilly, hardrock en natuurlijk speedrock hebben er dus weer wat voer bij. Goed en lekker voer.

Tracklist:
1. Speedfreak Blitzkrieg
2. (Hangin' With The) Wrong Crowd
3. Evil Sweet Thing
4. You Do It Or You Don't
5. Bottle-O-Dope
6. Cool-School Drop-Out
7. S.O.B.S.O.S.
8. Pursuit Until Capture
9. Gimme Some
10. Straight Back To Hormoneville
11. Heatseeker
12. Dopefiend
13. Sick Boy

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 19 september 2007

Koop dit album in

Meer Peter Pan Speedrock:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Peter Pan Speedrock - Pursuit Until Capture
Reactie van Een Metalfan op 20-09-2007 om 08:49u

Het zal iets met PPS zijn, maar de review wekt wel erg de indruk dat de muziek nog hetzelfde is maar dat de cd alleen beter is door de productie? Eng.