Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

31-10-2020

The Destiny Program - Subversive Blueprint
Jaar van release: 2007
Label: Nuclear Blast Records

The Destiny Program - Subversive Blueprint

Ondanks allerlei ellende met line up wisselingen en het veranderen van naam van Destiny naar The Destiny Program, komt er dit jaar toch een nieuw album uit van dit viertal uit Duitsland. Subversive Blueprint is hun derde album in vijf jaar en draagt de enigszins pretentieuze ondertitel The 12-point program to self revolution. Zonder enige twijfel gaat dit over de twaalf nummers die dit album rijk is.

Wanneer het gegeven dat deze mannen getourd hebben met Sick of It All en Madball nog niet genoeg zegt, liegt de muziek er zelf niet om. Keiharde hardcore met een laagje punk, naar eigen zeggen ‘modern metal’. Natuurlijk is dat allemaal niet meer zo origineel, goed is het echter wel. Het valt op dat deze mannen erg Amerikaans klinken, en dat is voor deze stijl van muziek eigenlijk alleen maar positief, want naar mijn bescheiden mening komen de beste bands uit het genre nog altijd uit de States.

Hoewel het met de inventiviteit van de heren wel meevalt, is het dus allemaal dik in orde. De nummers zijn heerlijk agressief, maar verliezen bovendien niet het oog voor melodie. De afwisseling tussen het hardcore gebrul en normale zang zijn goed getimed, en de onderbrekingen van rustige muziek zorgen voor een afwisselend geheel zonder iets aan stijl of interesse in te boeten. Een erg compleet en energiek album dat met name ind e laatste nummers echt boven de middenmoot uitschiet. Zo mogen er meer komen.

Tracklist:
1. The Personal Revolution
2. Project Hoax
3. Welcome Overboard
4. The Appeal
5. Daeva
6. Escape The Living Plan
7. Rebel Press
8. Walk in Step with The March of History
9. The Frequency
10. Neurosis and Projection
11. With A Modern Punk Flavor
12. Mithra

Score: 80 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 18 september 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]