Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-10-2020

Obituary - Xecutioner's Return
Jaar van release: 2007
Label: Candlelight Records
Obituary - Xecutioner's Return
8 oktober 2004 was een geweldige dag. De Europese tak van de Obituary reünie vond plaats in de Effenaar en de bezoekers van dit concert zorgde samen met de band voor een feestje dat het herinneren waard is. Inmiddels is bij mij de impact van de opflakkering van deze old school death metal legende echter heel hard verminderd. Het comeback album Frozen in Time kende zijn goede momenten, maar vergeleken met een oude klassieker als The End Complete is het gewoon bagger. Of iets meer eufemistisch uitgedrukt: ‘oude zooi in een nieuwe verpakking, maar dan minder als in het verleden’. En tevens liet de band ook enkele uiterst zwakke optredens optekenen met als dieptepunt de show op No Mercy in Antwerpen met één gitarist en voor de rest een totaal ongeïnspireerde band. Het nieuwe album Xecutioner’s Return laat ook twee totaal verschillende gevoelens bij mij loskomen. Vandaar dat ik mijn twee meningen apart verkondig en het uiteindelijke cijfer het gemiddelde is van mijn twee gedachtes over dit album.

Review met volle verstand.

Wéér meer van juist hetzelfde. En weer geen enkele echte klassieker. Inmiddels kennen we John zijn grafstem wel en de nieuwe riffs ken je al vóór je dit nieuwe album heb geluisterd. Het zijn weer variaties op variaties op variaties op variaties op die paar riffs die ze ooit hebben geschreven. Het klinkt allemaal wel weer als een klok, en de composities zijn deze keer een heel stuk sneller en versiert met menig opvallend gitaarsolo, maar dat is te weinig nieuws om er voor te zorgen dat ik volgende keer gewoon weer niet terug grijp naar die eerste drie elpees.

Score: 55/100

Review met volle hart.

Obituary moet nooit iets nieuws doen. John moet kwijlen en de gitaren moeten loodzwaar klinken. De refreinen moeten makkelijk mee te schreeuwen zijn en je moet het gevoel hebben dat je de songs al heel je leven kent na een enkele luisterbeurt. Deze missie is dan ook volledig geslaagd voor de Obi-boys en tel daarbij de gitaarsolo’s, het teruggrijpen naar de klank van de eerste elpees (de albumtitel is niet toevallig gekozen) en de toegenomen snelheid en je kunt concluderen dat Xecutioner’s Return een betere plaat is dan zijn voorganger.

Score: 85/100

Tracklist:
1. Face Your God
2. Lasting Presence
3. Evil Ways
4. Drop Dead
5. Bloodshot
6. Seal Your Fate
7. Feel The Pain
8. Contrast The Dead
9. Second Chance
10. Lies
11. In Your Head

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 28 augustus 2007

Koop dit album in

Meer Obituary:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Obituary - Xecutioner's Return
Reactie van Kees op 28-08-2007 om 21:34u
Score: 75 / 100

Opzich leuke cd, alleen net wat te veel van het zelfde. Zeker niet slecht, maar toch niet dichtbij de veel briljantere albums die gemaakt hebben.

Groetjes,
Kees

Obituary - Xecutioner's Return
Reactie van Magic op 29-08-2007 om 06:37u
Score: 90 / 100

Uiteraard meer van hetzelfde en dat maakt Obi Obi!
Loodzwaar met die, nog steeds ongeëvenaarde, stem van JT!

Beter dan FIT, maar haalt inderdaad net niet het niveau van de eerste 3 cds.
Maar welke band doet dat wel???

lekkere cd van één van de beste bands uit dit genre!

Obituary - Xecutioner's Return
Reactie van mug op 01-09-2007 om 10:03u
Score: 90 / 100

ja hallooo,zo kun je ook elk album van iron maiden beschrijven,dat is al 80 jaar hetzelfde ,maar die staan wel altijd in de jaar top tien,obituary
is gewoon een top band,en slechte concerten, tsja dat gebeurt wel eens he.

Obituary - Xecutioner's Return
Reactie van Een Metalfan op 29-01-2009 om 17:22u
Score: 100 / 100

tov wat men vandaag voorgeschoteld krijgt ben ik al lang blij dat bands als obituary nog steeds niet uitgestorven zijn.