Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

10-05-2021

Madball - Infiltrate The System
Jaar van release: 2007
Label: I Scream Records
Madball - Infiltrate The System
Twee jaar geleden ging de vlag weer eens uit toen Madball, na Set It Off en Demonstrating My Style, middels Legacy een nieuwe klassieker aan het palmares toevoegde. Inmiddels hebben Freddy Cricien en zijn kameraden weer een nieuw album klaar. De vlag blijft dit keer echter opgeborgen, want ook al is Infiltrate The System wederom een uitstekende plaat, de status 'klassieker' lijkt iets te hoog gegrepen.

De belangrijkste overeenkomst tussen beide cd’s is dat ze allebei geproduceerd zijn door Zeuss. In vergelijking met het oudere werk klonk Legacy al een stuk gepolijster en, je raadt het al, Infiltrate The System klinkt eveneens een stukje gelikter dan de klassieke platen uit midden jaren negentig. Niet dat je mij daarover zult horen klagen, want dit ‘nieuwe’ geluid bevalt me uitstekend. De riffs zijn gelukkig nog altijd energiek en backups geven de songs extra power.

Belangrijkste verschil is dat de onderwerpen van de teksten niet langer alleen over persoonlijke issues gaan, maar dat ook de wereldproblematiek aangekaart wordt. Zo gaat Liberty Or Death bijvoorbeeld over de conflicten tussen de Verenigde Staten en Cuba (Cricien is half-Cubaans) en Renegades over machtsmisbruik van volwassenen ten opzichte van kinderen. Natuurlijk wordt ook de stand van zaken in de hardcorescene weer aangehaald (Novelty en Stand Up New York). Bonustrack Straight From The Heart bevat tenslotte een gastbijdrage van Uzi-One van de Japanse hardcoreveteranen Aggressive Dogs.

Wie Madball al enige tijd volgt zal niet opkijken van de directie waar met Infiltrate The System voor is gekozen. Muzikaal ligt deze schijf in het verlengde van Legacy en tekstueel worden meer onderwerpen aangesneden dan ooit. Infiltrate The System is zeker niet Madballs beste album, maar wel weer een plaat die zeer goed kan bekoren.

Tracklist:
1. We The People
2. Infiltrate The System
3. Revolt
4. No Escape
5. The Takeover
6. Renegades
7. Set Me Free
8. The Messenger
9. Liberty Or Death
10. A Novelty
11. You’re Gone
12. P.Y.I.T.F. (Part 3)
13. Stand Up New York
14. Straight From The Heart (bonustrack)

Score: 85 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 24 augustus 2007

Koop dit album in

Meer Madball:

[ Terug naar de Album Reviews ]