Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

TRW - Rivers Of Paradise
Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records
TRW - Rivers Of Paradise
TRW zegt niemand wat, dus: het staat voor Thompson, Robinson and Williams.
OK... wie zijn dat dan? We hebben het hier over een drietal zeer gerespecteerde muzikanten. Gitarist/zanger Michael Thompson heeft, naast wat solowerk, meegespeeld op albums van o.a. Cher, Celine Dion en Joe Cocker; drummer John Robinson heeft al een veel te grote lijst op zijn website staan, en bassist/leadzanger Mark Williamson deed ooit nog eens wat met Steve Winwood.

Da’s allemaal fijn, maar wat brengen de heren? Als je al zo lang meeloopt als deze heren, zal het je niet verbazen dat het grotendeels bluesrock is, met hier en daar zangharmoniën die me doen denken aan relirockbands van vervolgen tijden (zoals ik me bijvoorbeeld een band als Badger herinner die in me opkomt tijdens Rivers Of Paradise). De cd brengt spontaan een aantal muzikale herinneringen uit een voor velen ver verleden naar boven. Deze muziek wordt nauwelijks nog gemaakt, maar met het vakmanschap van deze heren, die resoluut geweigerd moeten hebben om modernere muzikale invloeden te verwerken, is voor de dino’s onder ons luisterplezier verzekerd. Volop groove in nummers zoals Indiscretion, One Good Woman en Hold On.

De hedendaagse metalheads kunnen hier niks mee, misschien dat liefhebbers van Toto hier plezier aan kunnen beleven, alhoewel je geen spetterende gitaarsolo’s moet verwachten.

Tracklist:
1. Set My Spirit Free
2. Rivers Of Paradise
3. Hold On
4. Indiscretion
5. Gonna Be Some Changes
6. Only A Letter
7. Hard Time Love
8. One Good Woman
9. Love Comes Calling
10. Alimony Blues

Score: 79 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 2 augustus 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van DragonforcE op 07-08-2007 om 02:39u
Score: 82 / 100

Goede cd, staan leuke nummers op die me inderdaad een beetje aan Toto deden denken.