Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Sepultura - Chaos DVD
Jaar van release: 2002
Label: Roadrunner Records
Sepultura - Chaos DVD
Sepultura heeft natuurlijk geen introductie meer nodig. De band uit Brazilië heeft nu eindelijk een dvd uitgebracht, met daarop drie oude videos. Het gaat om de Under Siege (Live In Barcelona) video, de Third World Chaos video, en de We Are What We Are video, allemaal op 1 dvd. Vooral fans van de oude Sepultura zullen hier erg blij mee zijn.

Als eerste staat er dus de Under Siege video op. Hierop staat het concert wat de band gaf op 31 mei 1991 in Barcelona. Tussen de nummers door staan wat korte interviews met de bandleden. Best interessant, maar de live-sfeer gaat er wel wat door verloren.

Dan is er de Third World Choas video, met daarop wat live beelden van onder andere Monsters Of Rock 1994 en een Braziliaans festival (waaronder Policia, Kaiowas en Orgasmatron), en de videoclips van wat songs van Arise en Chaos A.D..

De derde video is We Are What We Are, uit het Roots tijdperk. Hierop staan de videoclips voor Roots Bloody Roots, Ratamahatta en Attitude. Elke clip wordt aangekondigd door de band, waar ze nog in het kort wat vertellen over de clips. Best interessant.

Voor de die-hard Sepultura fans die hun oude videobanden niet verder willen verslijten is deze dvd natuurlijk een uitkomst. Maar ook voor de anderen is dit een erg interessante dvd, die het gouden tijdperk van Sepultura laat zien. Het geluid is echter niets speciaals. Het volstaat. Het beeld is gelukkig niet direct van video gekopieerd, maar van de mastertapes gehaald zo te zien.

Al met al is Chaos DVD best interessant, alleen jammer dat er geen echt nieuwe dingen op staan.

Score: 80 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 10 september 2002

Koop dit album in

Meer Sepultura:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Sepultura - Chaos DVD
Reactie van akakiwi op 01-11-2002 om 14:17u
Score: 85 / 100

Ik heb 'm besteld, en vind 'm erg vet. Had nooit de moeite genomen om video's te kopen van bands, maar dit is wel erg vet, vooral omdat het herinnerd aan de "goede oude tijden" van Sepultura. Voor Pantera is het trouwens ook wel iets om alle chap op DVD uit te brengen. :)

Sepultura - Chaos DVD
Reactie van Een_Metalfan op 21-11-2002 om 21:16u
Score: 80 / 100

Ja die DVD lijkt me wel cool enzo maar waar kopen jullie die dingen ik heb heel Utrecht afgestruind en ik vond nix!

Sepultura - Chaos DVD
Reactie van Ace de Klown op 02-04-2011 om 15:30u

Mag ik even opmerken dat de live registraties van Policia, Kaiowas en Orgasmatron op Donington waren ipv 'een Braziliaans festival'?