Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Infernal Beauty - Midnartiis
Jaar van release: 2002
Label: Eigen beheer
Infernal Beauty - Midnartiis
Dit is de tweede cd van de Belgische formatie Infernal Beauty dat eerder (vijf jaar geleden!) al een cd heeft uitgebracht getiteld 'Drakensquar'. De groep speelt een melodieuze vorm van power metal riffs; ingetogen klassieke en folk-achtig intermezzo's met daarboven black screams. Het enigste wat nog doet denken aan black metal zijn de enkele blast beats die op het album langskomen. De nummers zijn allemaal vrij lang en de instrumentale stukken zorgen voor veel sfeer. De productie is uitstekend te noemen voor een onbekende metalgroep.

Het beste aan deze cd zijn de prachtige teksten (het album is een concept album die gaat over een oude geleerde die zoekt naar de mystieke plaats Midnartiss en de eeuwige wijsheid die je daar kan vinden).

Ik ben dus zeer te spreken over deze cd; knappe muziek, intellectuele teksten en veel sfeer. Deze cd wordt echter verkocht onder het vakje 'black metal' maar verwacht dus niet veel agressie maar een heel rustig en sfeervol album.

1. Intro
2. Atheria-A sinister prophecy
3. Visions-Echoes of dissension
4. Amphirite’s light
5. Peasant feast
6. Midnartiis
7. Thy poultry’s flight
8. Outro

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 9 september 2002

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Wolfgard op 18-08-2003 om 20:04u
Score: 70 / 100

Eindelijk dan een hoesplaatje gevonden...na bijna een jaar...net op tijd... aardige cd trouwens...beetje stormblåst achtig...zij het dan iets minder

Reactie van Fistel op 22-09-2005 om 19:15u
Score: 85 / 100

official home page on http://www.antwerpen.be/p/lugburz/InfernalBeauty/