Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Marco Mendoza - Live For Tomorrow
Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records
Marco Mendoza - Live For Tomorrow
Bassist Marco Mendoza speelt bij Thin Lizzy, en was ook betrokken bij een aantal projecten, waaronder Whitesnake en Ted Nugent. Dit heerschap vond dat de tijd rijp was voor een soloproject, greep maatje Richie Kotzen bij de arm, en met nog een prettig gevulde mand vol gastmuzikanten nam hij deze solo-cd op.

Nu is Mendoza een goede en alom gerespecteerd bassist, maar hij is geen topzanger. Zijn stem heeft iets zoets, iets bluesy-doorleefds. Een kampvuurstem, zou ik zeggen. Joe Walsh van de Eagles zit ook een beetje op die lijn. Moet je dan, als je in je hart weet dat je een bassist bent, een solo-cd inzingen? Ja en nee, maar ik neig naar ja. Het songmateriaal is, zoals al aangehaald, bluesy, en ik vind dat Marco daar een goede stem voor heeft. Soms neigt het songmateriaal naar pop, maar ook hier is de verklaring dat Mendoza van veel markten thuis is, gezien zijn aanwezigheid in lokale jazzclubs in Los Angeles, waar hij woont.

Mendoza heeft zijn gastmuzikanten op een goede plek weten neer te zetten. Zo is Steve Lukather (Toto) te horen in Live For Tomorrow en Uncle Ted Nugent soleert in You Got Me. De cd staat bol van vette bluesrock, en als je daar van houdt ben je hier aan het goede adres. Richie Kotzen is wat dat betreft ook een prima gecaste gitarist, die overigens prima soleert in Look Out For The Boys.

In mijn tweede luisterbeurt op een koptelefoon was ik meer overtuigd dan in de eerste; je moet er even inkomen, en je moet ook weten wat je voor je hebt. Al met al een prettige cd met uitstekende muzikanten en een geraspte strot.

Tracklist:
1. Not For Me
2. Live For Tomorrow
3. Lettin' Go
4. Look Out For The Boys
5. I Want You
6. Your Touch
7. Let The Sun Shine
8. You Got Me
9. In My Face
10. Broken
11. Still In Me
12. Dance With Me

Score: 83 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 18 juli 2007

Koop dit album in

Meer Marco Mendoza:

[ Terug naar de Album Reviews ]