Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

07-03-2021

Beyond The Sixth Seal - The Resurrection Of Everything Tough
Jaar van release: 2007
Label: Metal Blade Records
Beyond The Sixth Seal - The Resurrection Of Everything Tough
Kogels, kanonnen en kroketten. De laatste jaren lijkt de trend om deathmetal als een soort metalproefkonijn uit te buiten haast niet te stuiten. Kom, laten we dit of dat eens gaan proberen. Deathmetal als basis en experimenteert u maar
Nu ben ik in dat opzicht wellicht een beetje stug van aard, want doorgaans krijgen zulk soort experimenten bij mij nauwelijks voet aan de grond. Niet alleen omdat ik deathmetal doorgaans het liefst in alle puurheid hoor maar omdat al die metalproeven in mijn optiek simpelweg niet slagen, negen van de tien keer.

Nu Beyond The Sixth Seal weer een nieuwe plaat in de aanslag heeft kon ik de nieuwsgierigheid echter niet de baas blijven want death 'n roll kan nog wel eens leuk uitpakken en daar er muzikanten die ook actief zijn in The Red Chord bij betrokken zijn, kon deze wending wellicht een kans van slagen hebben.

Helaas pindakaas. Ook The Resurrection Of Everything Tough is een exemplaar dat het leuk probeert maar er niet in slaagt mij recht tussen de ogen (of van onderen op de neus) te treffen. Nee, ik blijf er wederom bij, experimentele deathmetal levert de verwoestende kracht, die de muziek zo onweerstaanbaar maakt, bijna altijd in.
Want dat is wat mij het eerst opvalt aan The Resurrection Of Everything Tough. Het is te mak. Het rockt niet hard genoeg, het beukt niet hard genoeg, de muzikale combinatie is timide en de impact is zodoende (bij uw ondergetekende in ieder geval) mager. Verder zijn het (met name qua rockgedeelte) steeds dezelfde riffs die terugkomen en aangezien de cd bijna een uur duurt wordt het allemaal wel erg gerecycled, en zo gaat het op den duur ook klinken. Bovendien hoor ik voortdurend duidelijke aanwezigheid van andere bands, zoals Black Sabbath, Pentagram en Carcass (Swansong). Dat is op zich niet zo heel erg maar al met al is het eindresultaat niet denderend.

Niet slecht, want de muziek zit wel leuk in elkaar, maar in mijn ogen is een cd als The Resurrection Of Everything Tough redelijk overbodig. Als ik het voor het zeggen had, zou ik zo`n cd sowieso korter van speelduur en stukken explosiever van aard maken. Maar daar ik het niet voor het zeggen heb, geef ik u tot slot nog wel een tip mee. Mocht u nog op wat mij betreft wl een geslaagde death 'n roll-plaat willen swingen, kan ik u Back In Blood van Debauchery aanraden. Plezier gegarandeerd.

Tracklist:
1. Nothing To Prove
2. My Terrifying Ally
3. I Die At 35
4. Reverly
5. Stricken
6. The Twisted Ladder
7. Feral Dreamer
8. The Law You Have Sworn
9. Forward Thinking
10. Yawning Of The Gale
11. Everything Though
12. Blood Of A Ghost
13. Monument

Score: 65 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 13 juni 2007

Koop dit album in

Meer Beyond The Sixth Seal:

[ Terug naar de Album Reviews ]