Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Frederiksen - Denander - Baptism By Fire
Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records
Frederiksen - Denander - Baptism By Fire
Elk album waar studiomuzikant Tommy Denander muziek voor schreef, haalde op dit e-zine een ruime voldoende. En dat zijn behoorlijk wat platen, want elk jaar komen er een handvol albums uit waarbij zijn bijdrage vrij groot is. En omdat Tommy een obsessie heeft voor A.O.R. bevatten al die albums lekker klinkende 80’s styled melodieuze rock.

Deze keer schreef, produceerde en speelde hij de gitaarlijnen, toetsenpartijen en basstukken in voor het album Baptism By Fire. Hij deed dat voor vergeten zanger Fergie Frederikson, die een blauwe maandag zong bij Toto en ook albums van Trillion en LeRoux inzong, die graag een comeback wilde maken. Hoewel dit ook album weer 100 % exact meer van het zelfde is, zal elke genrefan weer een uur genieten van deze schitterende muziek. De songs zitten professioneel in elkaar, het wordt nergens te flauw of zoetsappig, de uitvoering is vlekkeloos (super gitaarsolo’s weer) en Fergie bezit nog steeds een lekkere strot.

Conclusie: adepten van Radioactive, Brazen Abbot, AOR, Norway en Deacon Street moeten weer 15 euro opzij leggen want dit is een van de betere werkjes in het genre.

Tracklist:
1.Let Him Go
2.Right Heart Wrong Time
3.Silver Lining
4.Crossing Over
5.Written In Stone
6.My Saving Grace
7.Baptism By Fire
8.Cant Get Enough
9.Never Try To Love Again
10.Dead End
11.Keep A Light On
12.Left With Nothing

Score: 79 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 4 juni 2007

Meer Frederiksen - Denander:

[ Terug naar de Album Reviews ]