Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-07-2020

Year Of Desolation - Year Of Desolation
Jaar van release: 2007
Label: Prosthetic Records
Year Of Desolation - Year Of Desolation
Ik ken het debuut Your Blood My Vendetta niet, maar op basis van dit tweede album kan ik toch wel zeggen dat het Amerikanse Years Of Desolation een niet onaardige middenmotor is. De vijf heren spelen death metal met veel melodie. Niet zo raar want ze zijn zowel beïnvloedt door oude Dismember als door Sepultura, Iron Maiden, Journey en Boston(!).

Die invloeden zorgen ervoor dat het gitaarwerk zeer melodieus is en de brute basis van grunts en rechttoe rechtaan drumwerk zeer toegankelijk wordt gemaakt. Dat heeft zowel een groot voordeel als een nadeel. Het voordeel is dat een ruimer publiek iets zal kunnen met deze songs, maar het nadeel is dat de muziek nét niet genoeg knalt om wild van te worden. Het is eerder ‘mooie muziek’ om rustig in de zetel te luisteren zonder dat je hartslag ook maar iets stijgt. En is de essentie van death metal niet dat je bloed gaat kolken?

Fans van de oude melodieuze platen van In Flames kunnen eens gaan luisteren net zoals mensen die hun eerste stap in de death metal willen zetten zonder kleerscheuren en uppercuts te moeten incasseren.

Tracklist:
1. Elitist Death Squad
2. Running The Gauntlet
3. Suffer Thy Nemesis
4. Erasing Your Existence
5. The Economy Of Excess
6. Forged In The Flames Of Malcontent v 7. Gorge
8. 539
9. The Cleansing
10. Consume The Destroyer
11. All In Vain

Score: 72 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 2 juni 2007

Koop dit album in

Meer Year Of Desolation:

[ Terug naar de Album Reviews ]