Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Man Must Die - The Human Condition
Jaar van release: 2007
Label: Relapse Records
Man Must Die - The Human Condition
Testosteron. The Human Condition is een lekker mannelijke beukplaat. In Schotland lopen er veel emorock, arty farty en opnieuw hippe new wave bands rond, maar Man Must Die bewijst dat ze in Schotland meer kunnen dan zingen over gebroken relaties. Het tweede album van deze heren is hun debuut op Relapse Records en dat zegt meestal al genoeg over hardheid en kwaliteit.

Het basiselement in de sound is death metal, maar er wordt ook verwezen naar grindcore en moderne extreme metalbands als The Red Chord en The Black Dahlia Murder. Maar voor alle duidelijkheid: Man Must Die is wel niet zo innovatief als die twee laatste bands en meer rechttoe rechtaan. Het album kent wel een valse start met de intro en het veel te melodieuze Silvent Observer. Waarom beginnen met je meest softe song? Daarna is het echter hakken, zagen en moorden geblazen. De grunt van Joe McGlynn is lekker lomp en het tempo zit er goed in. Lekkerrrrr!

Er is één echt minpunt aan deze aangename brok herrie en dat is de mix en mastering. De drums klinken erg klinisch en de snaredrum lijkt een beetje op de koekentrommel waarmee Lars Ulrich St. Anger heeft ingespeeld. Heb je geld over na het aanschaffen van de nieuwe Cephalic Carnage en Dying Fetus dan is The Human Condition misschien een optie.

Tracklist:
1. Intro
2. Silent Observer
3. March of the Clones
4. Waster
5. 1000 Promises of Pain
6. Cardboard Gangster
7. Past the Point
8. You Stand Alone
9. Etlist
10. Organized Insanity
11. Suicide Gene

Score: 77 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 29 mei 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van anterior op 04-06-2007 om 15:48u
Score: 90 / 100

De productie klinkt niet vol genoeg....maar ondanks dat een dijk van een plaat!