Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

07-03-2021

God Dethroned - The Grand Grimoire
Jaar van release: 1997
Label: Metal Blade Records
God Dethroned - The Grand Grimoire
Het eerste album van God Dethroned in de huidige bezetting, maar het tweede album van de band.

Voor de mensen die God Dethroned kennen van The Christhunt: De sneltrein gaat verder zoals op dat album, alleen vele malen technischer, en beter uitgevoerd, en dat is goed! De CD opent met The Art Of Immolation, en gaat over Jack the Ripper en zijn slachtoffers. Het nummer bevat veel afwisseling, maar het hoge tempo blijft steeds behouden, zelfs in de interlude. The Grand Grimoire gaat over een servant van Satan, en hoe deze zijn best doet de aarde te vernietigen doormiddel van het gelijknamige boek.

Na deze twee enorm brute nummers is het even tijd voor een kort intermezzo in de vorm van het instrumentale The Luciferian Episode, maar al snel blijkt waarom, want Under a Silver Moon hakt er meteen weer lekker in, en, voor de onwetenden onder ons. Ga je schamen als je dit meesterwerkje van bijna 8 minuten niet kent. Dit is echt death metal zoals het bedoeld is. Snel, zonder compromise, melodieus, etc...etc... Dit nummer is duidelijk een van mijn favorieten van dit album.

Elk nummer handeld weer over een ander thema, en dus niet over het standaard dood en verderf van sommige death metal bands. Het bijgelovige wordt een beetje aangehaald in Into a Dark Millenium waarin de vraag gesteld wordt wat er gebeurd met je ziel nadat je overleden bent, en de Coloseum Serenades bekijken de spelen in het Coloseum vanuit de ogen van een veroordeelde die voor de leeuwen geworpen wordt.

Al met al vrij diverse thema's op deze plaat, maar alles zit van begin tot einde enorm goed in elkaar.

Conclusie
Heb je dit album al, dan ben je het met me eens. Heb je dit album nog niet, dan moet je zeker eens gaan luisteren in de winkel, waarna een aanschaf al snel gemaakt dient te worden in mijn ogen.

Tracklist:
1. The Art Of Immolation
2. The Grand Grimoire
3. The Luciferian Episode
4. Under a Silver Moon
5. The Somberness Of WInter
6. Sickening Harp Rasps
7. Into a Dark Millenium
8. Coloseum Serenades
9. Fire

Score: 100 / 100

Reviewer: Paul Berndsen
Toegevoegd: 30 juli 2002

Koop dit album in

Meer God Dethroned:

[ Terug naar de Album Reviews ]

God Dethroned - The Grand Grimoire
Reactie van Fear Of The Dark op 15-04-2005 om 08:50u
Score: 85 / 100

Inderdaad, zeer heerschend album!

God Dethroned - The Grand Grimoire
Reactie van satyr op 20-10-2006 om 11:26u
Score: 90 / 100

100 vind ik wel veel voor dit album het is een zeer goed album maar bloody blasphemy en ravenous byf ik toch veel beter vinden, maar een song als the art of immolation of under a silver moon zyn wl echte toppers

God Dethroned - The Grand Grimoire
Reactie van Je moeder op 02-08-2013 om 15:02u
Score: 1 / 100

kut album, maar dat is alle death metal zoek een leven en doe met de normale mensen mee en luister vrolijke muziek stelletje downies