Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Visions Of Atlantis - Trinity
Jaar van release: 2007
Label: Napalm Records
Visions Of Atlantis - Trinity
Wie de eerdere albums Eternal Endless Infinity en Cast Away van het Oostenrijkse symfonische metalgezelschap Visions Of Atlantis ooit in huis haalde, weet precies wat er van het nieuwe Trinity verwacht kan worden.

Op Trinity worden namelijk nauwelijks nieuwe wegen verkent. Bombastische arrangementen, vlotte mannen- en vrouwenzang en melodieus gitaarspel met regelmatig een solo, het is inmiddels een bekend recept.

Toch is Trinity in zekere zin wel anders dan zijn voorgangers en dat heeft alles te maken met de nieuwe zangeres van de band, de Amerikaanse Melissa Ferlaak. Niet dat de vorige zangeressen van Visions Of Atlantis er niks van konden, maar dat zij in het niet vallen bij Ferlaak is een understatement.

De prestatie die de nieuwkomer op Trinity neerzet is er één van formaat. Haar loepzuivere vocalen zijn namelijk zó indrukwekkend, dat het mij totaal niet had verbaasd als zij de vervanger van Tarja Turunen bij Nightwish zou zijn geworden. Met Turunen is dan ook meteen goed vergelijkingsmateriaal aangehaald. Al is de uitspraak van de Amerikaanse natuurlijk vele malen beter.

De progressie van Visions Of Atlantis stopt echter niet alleen bij de toevoeging van Ferlaak. Zanger Mario Plank, zeker geen natuurtalent, is er op alle vlakken op vooruit gegaan en zijn aandeel is dan ook zeer acceptabel. Nummers als At The Back Of Beyond, Through My Eyes en Flow This Desert zijn weer lekkere vlotte melodieuze meezingers, waarvan de riffs om te smullen zijn en uiteraard zijn er ook weer enkele ballads terug te vinden, onder andere in de vorm van het emotionele Return To You.

Niet nieuw, wel verbeterd. Visions Of Atlantis mag met recht trots zijn op Trinity, dat uit zal komen op Napalm Records. De Oostenrijkers (en Amerikaanse) staat een glorieuze toekomst te wachten en daar is Trinity het begin van.

Tracklist:
1. At The Back Of Beyond
2. The Secret
3. Passing Dead End
4. The Poem
5. Nothing Left
6. My Dark Side Home
7. Wing-Shaped Heart
8. Return To You
9. Through My Eyes
10. Flow The Desert
11. Seven Seas

Score: 85 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 13 mei 2007

Koop dit album in

Meer Visions Of Atlantis:

[ Terug naar de Album Reviews ]