Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-09-2020

Morituri - Demo 2007
Jaar van release: 2006
Label: Eigen beheer
Morituri - Demo 2007

Morituri is een vrij nieuw gezicht in het viking/folk metalgenre. De band is in 2005 opgericht door Ramon Samonin en Rolf Goossens. Na enkele veranderingen in de line-up wisten beide heren Michal Hrabovký van de Slowaakse band Mysterious Eclipse aan te trekken, om de zang voor zijn rekening te nemen. Eind 2006 werd Morituri’s eerste demo opgenomen met de pakkende titel Demo 2007. De naam van de band is afgeleid van de Latijnse spreuk “Morituri te salutamus”, oftewel “Zij die gaan sterven groeten u”, de traditionele spreuk van de Romeinse gladiatoren, die zij gebruikten voor zij het slachtveld betraden. Erg passend, aangezien de klassieke wereld het centrale thema op deze demo is.

Hoewel de band zegt beïnvloed te zijn door bands als Amon Amarth, Ancient Rites, Enslaved en anderen, doet de band mij bij de eerste tonen aan Countess denken. Een heldere gitaarsolo luidt het nummer Catalaunian Fields in; een episch nummer over de gezamenlijke strijd van de Romeinen en de Goten tegen de Hunnen. Wat de band de luisteraars hier voorschotelt is een log nummer van een combinatie aan stijlen, zoals viking metal met een tikkeltje black en death metal. Voor de afwisseling komt de band hier met opwekkende passages en heldere, onstuimige melodieën. Ook de schorre, grommende stem van Michal is een graag gehoorde aanvulling op de muziek.

Voor de rest is de muziek zoals men van een viking/folk band mag verwachten. Catchy, melodieuze metalnummers, waarin heldendaden uit de oudheid bezongen worden, met een heldere productie. Wat de toekomst Morituri zal brengen is onzeker, aangezien op hun MySpace vermeldt staat dat gezocht wordt naar bij een geheel nieuwe line-up. Over deze demo kan ik enkel nog zeggen dat hij geslaagd is.

Tracklist:
1. Catalaunian Fields
2. Death Of A King
3. Eternal Names
4. Battle Of Morgarten
5. Memento Mori

Score: 68 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 2 mei 2007

Koop dit album in

Meer Morituri:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Morituri - Demo 2007
Reactie van satan666 op 03-05-2007 om 22:12u
Score: 25 / 100

jullie zuigen ma t'is tog nog alty een klein beetken goe

Morituri - Demo 2007
Reactie van uw moeder op 09-05-2007 om 16:17u
Score: 95 / 100

Zuig jij maar aan Alexi Laiho (uw idool) zijn speelgoed, meneertje satan666.... Kankerslet !!