Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Serenity - Words Untold & Dreams Unlived
Jaar van release: 2007
Label: Napalm Records
Serenity - Words Untold & Dreams Unlived
Na een Oosters intro vangt Words Untold & Dreams Unlived, Serenity’s eerste officiële album, aan met het vlotte Canopus 3. En ‘vlot’ is direct het woord dat deze plaat het best omschrijft. Het tempo ligt meestentijds behoorlijk hoog en het materiaal ligt makkelijk in het gehoor. Daar is vooral zanger Georg Neuhauser, met zijn gepolijste stemgeluid, de oorzaak van.

De orkestrale arrangementen zijn fraai en de melodieuze/progressieve power metal wordt met overtuiging gebracht. Soms komt een nummer misschien wat fantasieloos over en bekruipt het gevoel je dat je alles al eens eerder gehoord hebt. In sommige gevallen is dat ook daadwerkelijk het geval, want het middenstuk van Engraved Within (met over the top toetsenwerk) is regelrecht gejat van Nightwish. De gitaarsolo aan het begin van het daaropvolgende Forever is dan wel weer magistraal, evenals de twee instrumentale nummers, Words Untold en Dreams Unlived, die voor de nodige afwisseling zorgen.

Al met al is Words Untold & Dreams Unlived een cd met twee gezichten. Aan de ene kant zit het progressieve gedeelte razendknap in elkaar, wat zo af en toe voor opwindende momenten zorgt. Ook het gitaarspel van Thomsas Buchberger is goed verzorgd en afwisselend. Aan de andere kant is de melodieuze zijde van de Oostenrijkers soms wel erg clichématig, en dat is jammer.

Tracklist:
1. Canopus 3
2. Reduced To Nothingness
3. Words Untold
4. Circle Of My 2nd Life
5. Engraved Within
6. Forever
7. Dreams Unlived
8. Dead Man Walking
9. From Where The Dark Is Born
10. Thriven

Score: 73 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 13 april 2007

Koop dit album in

Meer Serenity:

[ Terug naar de Album Reviews ]