Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

07-03-2021

Sonic Reign - Raw Dark Pure
Jaar van release: 2007
Label: Metal Blade Records
Sonic Reign - Raw Dark Pure
Het Duitse Sonic Reign lijkt op het Belgische Panchrysia. Want beiden hebben ze erg veel gestolen van (de latere) sound van Satyricon en Emperor. Lekker mechanisch klinkende blackmetal zonder enige verrassing dus. Maar beide bands ‘eren’ hun voorbeelden met overtuiging en met goede songs zodat hun albums toch geen overbodige meuk zijn. En dat ondanks dat hun originaliteitsfactor lager ligt dan de temperatuur van een gemiddelde winterdag in een Noorse vallei.

Waar blijft de uitgebreide tweede en derde alinea in deze recensie? Die zijn overbodig. Fans van genoemde bands moeten bij verveling gewoon eens gaan luisteren naar dit debuut dat werd opgepikt door Metal Blade Records.

Tracklist:
1. Deceit Doctrine
2. Fucked Up But Glorious
3. Reminiscence Of Imperial Wrath
4. The Martyr Urge
5. Salt
6. Tyrant Blessed
7. To Rebel And To Fril
8. Raw Dark Pure

Score: 75 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 4 april 2007

Koop dit album in

Meer Sonic Reign:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Sonic Reign - Raw Dark Pure
Reactie van Amibor op 05-04-2007 om 12:08u
Score: 90 / 100

Waarom scheert men Satyricon en Emperor altijd over 1 kam, terwijl ze als band totaal verschillend klinken. Sonic Reign heeft wel een typisch moonfog geluid, maar heeft weinig met Emperor van doen. Moderne BM met wat black´n roll en industriele elementen ragt op het hele album lekker door, doet mij vooral denken aan een minder machinale Thorns. Maar ik vind dit geen jatten, bijna elk nr heeft een bepaalde passages die dan weer zo lekker invallen, echt een gaaf en afwisselend, en vooral retestrak album dit.