Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

30-10-2020

Kataklysm - Shadows & Dust
Jaar van release: 2002
Label: Nuclear Blast Records
Kataklysm - Shadows & Dust
De Canadese ‘hyperblast-formatie’ Kataklysm behoort alweer enkele jaren tot de internationale death metal-subtop en profileerde zich vorig jaar middels het sterke album In The Arms Of Devastation. De grootste stap vooruit zette de band echter in 2002, met de release van het album Shadows & Dust, dat wat mij betreft tot op heden nog altijd als het hoogtepunt in de carrière van Kataklysm geldt.

Vóór Shadows & Dust kenmerkten de albums van deze Canadezen zich meestal door enkele ijzersterke nummers, aangevuld met aardige opvullers. Dit zesde volledige album onderscheidt zich van zijn voorgangers door het constante hoge niveau. Vanaf de pakkende opener In Shadows & Dust tot en met de slepende afsluiter Years Of Enlightment / Decades In Darkness weet Kataklysm te boeien en te overtuigen, met name door de combinatie van furieuze agressie (en geniaal drumwerk) en uitgekiend, herkenbaar gitaarwerk.

Met dit album zette Kataklysm dus een eerste ferme stap in de richting van een breder publiek, zonder dat dit ten koste gaat van de brutaliteit van de muziek. Integendeel zelfs: Shadows & Dust is het bewijs dat een band puur door hard werk en het kritisch blijven sleutelen aan het eigen materiaal zichzelf kan opwerken tot een vaste waarde in de metalscène. Shadows & Dust laat Kataklysm op haar best horen: volwassen, intens, goed geolied en buitengewoon professioneel en gedreven.

Tracklist:
1. In Shadows & Dust
2. Beyond Salvation
3. Illuminati
4. Chronicles Of The Damned
5. Bound In Chains
6. Where The Enemy Sleeps…
7. Centuries (Beneath The Dark Waters)
8. Face The Face Of War
9. Years Of Enlightment / Decades In Darkness

Score: 85 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 2 april 2007

Koop dit album in

Meer Kataklysm:

[ Terug naar de Album Reviews ]