Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Iniuria - Lethal Dose
Jaar van release: 2007
Label: Eigen beheer
Iniuria - Lethal Dose
Lethal Dose is het in eigen beheer uitgebrachte debuut van Iniuria, een deathmetal band uut’ t oost’n des lands. Ooit begonnen als grindcore band LD50 zijn ze na verschillende line-up wisselingen meer richting no nonsense deathmetal opgeschoven.

Deze mini cd bevat dan ook geen overbodige tierelantijntjes maar gewoon 24 minuten lang eerlijke en rauwe deathmetal. En zo voor een eerste release klinkt dit helemaal niet verkeerd, hier en daar zouden de overgangen misschien iets strakker kunnen en muzikaal gezien zou het geheel wat origineler kunnen maar wie maalt daar om als het geheel gewoon lekker bruut en pakkend klinkt. Iniuria doet me af en toe wat aan Kataklysm of Vader denken, en mijn inziens zijn dat niet de minste bands om mee vergeleken te worden. Verder nog de vermelding dat Ben van Inhume/Skullhog op twee nummertjes meebrult, te weten 21 Century Democracy en Rancid Lust.

Het is te hopen voor de mannen dat men met deze release een platenmaatschappij geïnteresseerd krijgt. Lethal Dose is in ieder geval een prima start voor Iniuria.

Tracklist:
1. Intro
2. Nimb
3. 21st Century Democracy
4. Blunt Knife
5. Lament
6. One Day
7. Rancid Lust
8. Coloured
9. No Sympathy
Reviewer: Armand
Toegevoegd: 21 maart 2007

Meer Iniuria:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Herrie op 21-03-2007 om 23:29u

Mcd ligt (nog???) niet bij Displeased. via ons te bestellen voor de liefhebber (iniuria@planet.nl). Bedankt voor het recenseren Armand. Groet'n!