Enquête

Wat vind jij de beste metal- of rockcover van een ABBA-song?

Bang-A-Boomerang – Black-Ingvars
Dancing Queen – Diablo
Does Your Mother Know – Ash
Eagle – Rob Rock
Gimme! Gimme! Gimme! – Mägo De Oz
Gimme! Gimme! Gimme! – Sinergy
Gimme! Gimme! Gimme! – Tragedy
I'm A Marionette – Ghost
Knowing Me, Knowing You – MGT & Ville Valo
Lay All Your Love On Me – Amberian Dawn
Lay All Your Love On Me – Avantasia
Lay All Your Love On Me – Helloween
Mamma Mia – The Black (Sweden)
Money, Money, Money – At Vance
Money, Money, Money – Mental Crypt
Ring, Ring – Sator
S.O.S. – Fozzy
Summer Night City – Therion
Take A Chance On Me – The Black (Sweden)
The Winner Takes It All – At Vance
Voulez-Vous – Morgana Lefay
Waterloo – Black-Ingvars
Waterloo – Nation
When I Kissed The Teacher – Last Autumn's Dream
een andere ABBA-cover, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  1 december:
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • 2 december:
 • Árstíðir
 • Hällas en Gigatron2000
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • Sonata Arctica en Eleine
 • Wilson & Wakeman
 • 3 december:
 • Hangman's Chair
 • Heilung
 • 4 december:
 • Dool en Ggu:ll
 • Epica en Blackbriar
Geen concerten bekend voor 29-12-2021.
Kalender
Vandaag jarig:
 • Ad Sluijter (Epica) - 40
 • Alex Grey (illustrator) - 68
 • Andy LaRocque (King Diamond) - 59
 • Frank Harthoorn (Gorefest) - 53
 • Fredrik Johansson (I) (Draconian) - 47
 • Joackim Menard (Midwinter) - 43
 • Lori Peters (Skillet) - 48
 • Rym (Ragnarok) - 45

Vandaag overleden:
 • Erik Lindmark (Deeds Of Flesh) - 2018
 • George Harrison (The Beatles) - 2001
Review

Manowar - Gods Of War
Jaar van release: 2007
Label: Magic Circle Music
Manowar - Gods Of War
Het heeft weer lang geduurd, maar vijf jaar na Warriors Of The World verschijnt dan eindelijk eens nieuw spul van Manowar. We hebben het tot die tijd moeten doen met een heleboel dvd's, maar dat was allemaal op verzoek van de fans. Dat Manowar zijn fans hoog heeft zitten bewijst ook Gods Of War, want dit keer verzochten ze de band om de nieuwe cd meer episch te gaan maken. En zo geschiedde het. Ik ben wel benieuwd geworden waar je die verzoekjes allemaal kan indienen, want ik zou bijvoorbeeld wel een cd om de twee à drie jaar willen.

Er is dit keer hard gewerkt om een concept-cd af te werken die tot in de puntjes verzorgd is. Gods Of War is namelijk een album geworden over de Noorse goden, met natuurlijk Odin in de hoofdrol. Metal gaat dit keer hand in hand met orkesten, koren en 'spoken word'-passages (precies zoals Rhapsody). Dit allemaal om het concept van de meest ideale sfeer te voorzien. Je moet er wel eventjes voor gaan zitten, want het is een echt hoorspel geworden. Als je je niet goed voorbereid, dan is het moeilijk door de eerste acht minuten te komen. Pas daarna krijg je metal te horen in de vorm van King Of Kings.

Als geheel is dit project erg geslaagd. Je waant je echt in de wereld van Valhalla. En omdat er voor een speciaal concept is gekozen, klinken de teksten ook niet meer zo belachelijk. Ik heb in ieder geval geboeid geluisterd en heb aardig wat opgestoken van de Noorse legenden. Met Glory Majesty Unity krijgen we ook nog eens een soort vervolg van The Warrior's Prayer dat op Kings Of Metal staat.

Maar dit alles is leuk om één keer in zijn geheel te horen. Daarna wil je gewoon uit je dak gaan op de echte metalnummers. Ze zijn zeker te vinden tussen al dat epische geweld, maar je zal veel moeten doorspoelen. En dan heb je nummers als het snelle Sleipnir, het groovende Sons Of Odin of het majesteuze Gods Of War. Misschien lijken acht echte heavy metal-nummers wat karig, maar klassiekers als Battle Hymns en Sign Of The Hammer hebben er in feite ook niet meer. Alleen zijn de nieuwe nummers niet meer dan aardig te noemen en lijken eigenlijk in een middagje geschreven te zijn.

De band heeft dus duidelijk al zijn energie gestoken in het totaalplaatje. Daarom is Gods Of War ook zeker weer een kwalitatief hoogstaand product geworden. De bandleden bewijzen nog altijd tot de top van de heavy metal-muzikanten te behoren. Alleen echt goede nummers schrijven zijn ze een beetje verleerd. Goede albums maken echter niet!

Tracklist:
1. Overture To The Hymn Of The Immortal Warriors
2. The Ascension
3. King Of Kings
4. Army Of The Dead, Part I
5. Sleipnir
6. Loki God Of Fire
7. Blood Brothers
8. Overture To Odin
9. The Blood Of Odin
10. The Sons Of Odin
11. Glory Majesty Unity
12. Gods Of War
13. Army Of The Dead, Part II
14. Odin
15. Hymn Of The Immortal Warriors
16. Die For Metal (bonustrack)

Score: 80 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 8 maart 2007

Meer Manowar:

Manowar - Gods Of War
Reactie van Smetsar op 08-03-2007 om 12:02u
Score: 90 / 100

Echt een prachtig album gewoon! En niet alleen de muziek, maar ook de prachtig afgewerkte verpakking(als je de limited edition hebt). Hopelijk komt het volgende album wat eerder!

Manowar - Gods Of War
Reactie van Ainu op 08-03-2007 om 22:11u
Score: 75 / 100

Een beetje hetzelfde verhaal als Warriors of the World. Veel rommel tussen de eigenlijke nummers, en nummers die te strak afgeleverd worden, met die eeuwige dubbele kickdrum. Ook nog een vleugje van het Louder than Hell syndroom: te veel nummers die op elkaar lijken. Al bij al leuke nummers op zichzelf, met het aloude trotse Manowar gevoel, maar geen uitstekers. Waarom hoeft dat toch allemaal zo gepolijst te zijn? Guyana, Hail and Kill of pakweg Kill with Power waren dat indertijd ook allemaal niet, en dat zijn nummers die hier na al die jaren nog vaker passeren dan de Sleipnirs of King of Kings van deze plaat.

Manowar - Gods Of War
Reactie van Jeroen op 08-03-2007 om 22:23u
Score: 57 / 100

Matig album, erg matig album. Als liefhebber van de band ben ik er weinig mee in m'n nopjes. Teveel geneuzel en de nummers zijn compositorisch nou ook niet echt om over naar huis te schrijven. Vond de vorige plaat een stuk beter te doen en als dit het majestueuze conceptplaatje moet voorstellen dan zoek ik wel even verder. Erg jammer.

Manowar - Gods Of War
Reactie van kiske op 09-03-2007 om 01:18u
Score: 90 / 100

Kwas nooit echt onder de indruk van Manowar maar dit album vind ik erug goed! Het is meer een hoorspel dan een echt metal album. De nummers zijn niet hoogstaand maar passen perfect in de sfeer die word neergezet! Het album duurt toch ruim 70 min en die weten mijn aandacht de volledige tijd overtuigend vast te houden!!! EEN TOP ALBUM!!!

Manowar - Gods Of War
Reactie van Jeroen op 09-03-2007 om 21:56u

Manowar hoort gewoon metal te zijn, te ademen en uit te stralen. Ik en vele anderen zitten echt niet te wachten op dit onzinnige geneuzel. Noem het misschien ontwikkeling, maar Manowar heeft gewoon een matig album afgeleverd.

Manowar - Gods Of War
Reactie van Rinus op 09-03-2007 om 23:07u
Score: 35 / 100

Matige CD. Inderdaad teveel geneuzel. In de beginjaren battle Hymns, Into glory ride was het goed te pruimen. M.i. is het na All men play on 10 bergafwaarts gegaan.

Manowar - Gods Of War
Reactie van Rien op 10-03-2007 om 23:50u

waardeloze recensie! Hoe vallen opmerkingen als: Alleen zijn de nieuwe nummers niet meer dan aardig te noemen en lijken eigenlijk in een middagje geschreven te zijn. Daarom is Gods Of War ook zeker weer een kwalitatief hoogstaand product geworden. Alleen echt goede nummers schrijven zijn ze een beetje verleerd. Goede albums maken echter niet!

Manowar - Gods Of War
Reactie van kirsten laseur op 11-03-2007 om 11:29u
Score: 100 / 100

kei koele muziek ben er verslaafd aan kan niet zonder de muziek zeker kings of kings

Manowar - Gods Of War
Reactie van Mark op 11-03-2007 om 23:40u
Score: 80 / 100

King of kings is zeker een geweldig Manowar nummer!

Manowar - Gods Of War
Reactie van Smetsar op 12-03-2007 om 11:58u

Ja, maar ik vind Gods Of War nog veel beter en het refrein van Sleipnir is prachtig!

Manowar - Gods Of War
Reactie van caio op 02-04-2007 om 21:33u
Score: 90 / 100

Manowar - Gods Of War
Reactie van MR op 24-06-2007 om 00:59u
Score: 85 / 100

Voor 1 keer vind ik hem in zijn geheel goed, maar als ik het album vaker luister ga ik me toch irriteren aan al die tussenstukjes, omdat ik gewoon metal wil horen. Misschien hadden ze er een cd bij moeten doen waarbij alleen de metal te horen is, dan hadden ze mij in ieder geval erg vrolijk gemaakt.

Manowar - Gods Of War
Reactie van manowarkills op 09-11-2010 om 15:57u
Score: 100 / 100

Wow, en ik de hele tijd zeggen dat Into Glory Ride mijn favoriete Manowar-album is. Dit is gewoon geweldig! Hail and Kill!

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.