Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
 • 30 januari:
 • Deathstars
 • 2 februari:
 • Deathstars
 • Harakiri For The Sky
 • Swallow The Sun en Avatarium
  27 februari:
 • Napalm Death, Doom, Siberian Meatgrinder en Show Me The Body
 • Suffocation, Belphegor, Hate, Necrosy en Skaphos
Kalender
Vandaag jarig:
 • Janick Gers (Iron Maiden) - 65
 • Markus Kekoni (Masterstroke) - 40
 • Mike Patton (Faith No More) - 54
 • Scott Leach (Crystal Ball) - 49
Review

Isthar - Among the Ruins
Jaar van release: 2006
Label: Eigen beheer
Isthar - Among the Ruins
Het Nederlandse Isthar timmert alweer aardig wat jaartjes aan de weg. Men bracht twee niet onverdienstelijke demo's uit en komt hier dan op de proppen met de eerste full length. Helaas heeft de band nog geen deal weten te scoren, dus heeft men de cd dan maar zelf uitgebracht.

De band speelt een mix van verschillende stijlen en daarin voeren black en death metal de boventoon. Dat dit lekkere agressieve muziek kan opleveren laat men met het heerlijke Torch of Hatred al gelijk horen. Zowel lompere riffs als pure black metal riffs gaan hand in hand en op zanggebied gebruikt men zowel gekrijs als een diepe grunt. Helemaal niets mis mee en absoluut een lekkere binnenkomer.

Het hele album gaat eigenlijk een beetje op dezelfde voet door. Snelle extreme metal met af en toe een vertraging waarin ruimte is voor nuance. Echter blijft ruwe woede één van de belangrijkste smaakmakers op het album. De rauwe doch duidelijke productie werkt zeker mee aan de prettige luisterervaring.
Originaliteit is misschien ver te zoeken op bepaalde momenten, of het moet te vinden zijn in de af en toe opduikende lead gitaarpartijen, die erg sfeervol zijn. Echter luistert het album gewoon lekker weg en is originaliteit iets waar ik me dan niet eens zo druk over kan maken.

Samen met de opener beschouw ik tracks als het razende Misanthropic Fire en het zwartgeblakerde Orgasm in Blood tevens als enkele hoogtepunten. Het hele album is bezaaid met goede riffs en vooral ook opmerkelijk drumwerk. De drums staan vrij dominant in de mix van het album en afgezien van af en toe een ietwat misplaatste break of roffel, komt het de muziek alleen maar ten goede.

Het is jammer dat de band nog geen fatsoenlijke platendeal heeft weten te scoren, maar gezien het feit dat men ver boven de bagger staat die dagelijks lijkt uit te komen binnen de extreme black metal, zou die kans zich wel eens heel snel kunnen aandienen. Het is ze gegund, want deze plaat is zeker niet misselijk. Liefhebbers van extreme metal, sla uw slag.

Tracklist
1. Descent (Intro)
2. Torch of Hatred
3. Prologue of the Last Storm
4. Misanthropic Fire
5. Into Oblivion
6. Unleash the Demons
7. Orgasm in Blood
8. A Soul Shrouded in Darkness
9. Inferior Filth
10. Among the Ruins

Score: 80 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 11 februari 2007

Isthar - Among the Ruins
Reactie van sodomie op 28-02-2007 om 17:55u
Score: 99 / 100

the best band ever

Isthar - Among the Ruins
Reactie van ghostface op 09-03-2007 om 23:05u
Score: 99 / 100

Isthar - Among the Ruins
Reactie van Estefania op 04-04-2012 om 19:11u

Ja, Jezz, neen is archaefsch, dat is wel waar, net zoals vele woorden die ik soms ubirgek. Soms houd ik daarvan, soms ook niet. Het vervelende is dat je jezelf er niet altijd goed in kunt uiten. Daarom doe ik het nog maar sporadisch. Zo nu en dan, zeg maar. Iemand waarderen wil niet zeggen zo maar loze woorden neer te schrijven. Soms weet ik gewoon niet hoe te reageren. Jij bent meer kunstenaar dan ik en jij weet sneller iets neer te pennen dan ik. Wanneer jouw iets niet bevalt dan zeg je zonder meer donder op' of iets dergelijks. Ik durf dat niet zo goed. Maar het is wel iets dat ik waardeer in jouw opstelling. Het geen blad voor de mond nemen getuigt van een goede volle levensinstelling, al voel je je soms rot of weet ik veel in wat voor een stemming die op dat moment niet goed is, maar naderhand wel goed kan komen. Ach ja, een mens moet toch wat.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.