Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Drone - Head-On Collision
Jaar van release: 2007
Label: Armageddon Music
Drone - Head-On Collision
Bij de combinatie van de woorden ‘thrash’, ‘winnaars Metal Battle Wacken Open Air’ en ‘Armageddon Music’ krijg ik altijd (eufemistisch uitgedrukt) kotsneigingen. Op de eerste plaats tekent het Duitse Armageddon Music altijd de meest saaie thrashbands. En ten tweede is het niveau van de metalbandwedstrijd op Wacken Open Air over het algemeen van hetzelfde kaliber als een avondje Toppers.

Maar het Duitse Drone is de uitzondering die de regel bevestigd. Hun opzwepende thrash gaat er namelijk even goed in als waterige Duitse pils. Het begin is zowaar fantastisch met Theopractical en Welcome To The Pit die niet zouden misstaan op de komende Machine Head cd. Niet geheel toevallig hebben de heren van deze twee songs een videoclip gemaakt, die overigens ook netjes op het album staan. Daarna wordt het wel wat minder, maar de vette moderne thrash blijft goed aan te horen. Naast Machine Head heeft ook Pantera en Soulfly duidelijk een invloed gehad op de sound van dit kwartet uit Kiel.

Fans van genoemde bands zullen dit dus wel smaken en ik ga volgend jaar toch maar eens de Metal Battle op Wacken opnieuw aanschouwen.

Tracklist:
1. Theopractical
2. Welcome To The Pit
3. Stampmark
4. Chainsaw Symphony
5. Jericho
6. In The End
7. High Octane
8. Intimidation
9. Life Of Riley
10. Carnophile
11. One In A Million
12. Theopractical (video)
13. Welcome To The Pit (video)

Score: 77 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 9 februari 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Drone - Head-On Collision
Reactie van Tomgoroth op 09-02-2007 om 13:47u

Hoezo volgend jaar Metal Battle? Wat is er mis met dit jaar? Wacken heeft imo dit jaar een killer line-up!