Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Massappeal - Nobody Likes A Thinker (re-release)
Jaar van release: 2007
Label: Relapse Records
Massappeal - Nobody Likes A Thinker (re-release)
In een tijd waar werkelijk elke kutrelease vroeg of laat minstens twee re-releases krijgt, doet het deugd om te horen dat de mini elpee Nobody Likes A Thinker van de Australische crossoverband Massappeal na twintig jaar eindelijk op cd is gezet. En zeker wanneer dit gebeurt door het toplabel Relapse Records die altijd zorgt voor mooi ogende re-releases met dik cd-boekje en een groot aantal bonussongs.

De cultband Massappael leverde in totaal drie volledige elpees (Jazz, The Mechanic en Nommo Anagonno) af, maar Relapse heeft gekozen om de mini elpee Nobody Likes A Thinker op te poetsen. Geen slechte keuze, want de zeven songs van die plaat zijn nog steeds geweldig. Een lekkere mix van punk, hardcore en thrash die wel wat doet denken aan Crumbsuckers en consorten. Er staan maar liefst zeventien bonussongs op deze goedklinkende heruitgave. Zo krijg je ook nog de Bar On Life-single, de Young, Dumb And Naive-demo en een zooi live songs voorgeschoteld.

Fans van nieuwe acts als Municipal Waste kunnen hier een heerlijk geschiedenislesje aan beleven. Bij mij staat deze re-release in ieder geval al trots tussen grote jaren ’80 klassiekers. Oja, deze band heeft onlangs ook maar eens een reünie gehouden en er komt een heuse nieuwe cd aan.

Tracklist:
1. Rat In A Hole
2. Can't Forget
3. I.V Me
4. Deadheads
5. Forgiving
6. Pissed On Life
7. Beginning Of A Hurt
8. Fun Again
9. Are You Alright
10. Elitist Shit
11. Rat In A Hole
12. Fun Again
13. Can't Forget
14. Illness
15. No Seduction
16. Deadheads
17. Are You Alright
18. I.V Me
19. Pissed On Life
20. Rat In A Hold
21. Forgiving
22. New One
23. No Light, No Shad
24. Can't Forget

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 1 februari 2007

Koop dit album in

Meer Massappeal:

[ Terug naar de Album Reviews ]