Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Beast of Damnation - Promo 2006
Jaar van release: 2006
Label: Eigen beheer
Beast of Damnation - Promo 2006
Deze band uit Nederland heeft de 4-sporen recorder van zolder gehaald, afgepoetst en er vervolgens maar gelijk een brakke demo mee opgenomen. Zo hoort dat immers binnen de extreme black metal scene.

Productioneel is deze demo wanstaltig en dat is behoorlijk jammer, want er komen muzikaal best wel wat aardige ideen voorbij.
Met drie nummers probeert de band te bewijzen dat black metal ook in Nederland nog altijd op grimmige wijze gemaakt kan worden.
Jammer is dan wel dat men naast het hebben van een zwakke productie, niet echt beschikt over al te goede instrumentbeheersing. De ideen zijn er dus wel, maar de uitwerking is helaas vooral erg rommelig. Enkele riffs zijn best om aan te horen en ook de zanger brult de longen uit z'n lijf, maar het heeft dankzij de opzet en het totaalgeluid iets knulligs over zich.

Ik zou graag mijn steun willen geven aan elke Nederlandse metalband, maar deze demo is helaas net wat te matig om de band tot nieuwe beloftes te rekenen. Het kan allemaal nog zo ruw, duister en goor klinken, daarmee heb je nog geen overtuigende demo. De puristen zouden hier misschien nog wel eens wat mee kunnen, maar sinds er ook demo's op de markt zijn waarop bands wel een rauwe black metal song kunnen laten knallen, hoef ik hier geen woorden meer aan vuil te maken.

Tracklist
1. Rawhead Rex
2. Eve of Solitude
3. Post Apocalyptic Zombie War

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 9 januari 2007

Koop dit album in

Meer Beast of Damnation:

[ Terug naar de Album Reviews ]