Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Bewitched - Spiritual Warfare
Jaar van release: 2006
Label: Regain Records
Bewitched - Spiritual Warfare
Bewitched uit Zweden is zo’n band die je gemakkelijk op het verkeerde been kan zetten. Toen ik voor een prikkie hun album At The Gates Of Hell aanschafte verwachtte ik door de hoes, bandleden (o.a. Kristoffer en Marcus van Naglfar) en titels een razende pot typisch Zweedse black metal. Ietwat verbaasd was ik dan ook toen het gebodene eerder een mix was tussen Venom, Celtic Frost, Motörhead en een rits Iron Maiden riedeltjes. Een verrassing, maar wel een aangename.

Spiritual Warfare heet het nieuwe album van de heren en tapt toch uit een wat ander vaatje. De Iron Maiden riedeltjes zijn weg en Celtic Frost, Venom en Possessed lijken geheel de overhand gekregen te hebben. De band biedt weinig vernieuwende jaren tachtig black/thrash metal in een modern (en goed geproduceerd) jasje. Is dit erg? Nee, in principe niet, het is allemaal fijn om te luisteren en hetgeen lijkt ook meer een tribute aan de eerder genoemde bands. Deze straight forward aanpak van de muziek luistert lekker weg, maar het waren wel vooral de dubbele gitaarlijntjes die een album als At The Gates Of Hell zo leuk maakten. Iets dat ik op dit album wel als een gemis ervaar.

Spiritual Warfare is een leuk album dat het goed zal doen op metal feestjes omdat de muziek zich goed leent om bier bij te drinken en slayer te brullen. Of dit een koopaanbeveling is moet iedereen zelf weten, vermakelijk is het in ieder geval.

Tracklist:
1. Fucked By Fire
2. Gracefallen
3. Let Darkness Come
4. He Is In Me
5. Black Burning Hatred
6. Glorious Are The Ways Of Death
7. Malevolent Force Of Destruction
8. This Is Goodbye...
9. My Skin Loves The Steel
10. Spiritual Warfare

Score: 70 / 100

Reviewer: Jan
Toegevoegd: 2 december 2006

Koop dit album in

Meer Bewitched:

[ Terug naar de Album Reviews ]