Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Born From Pain - War
Jaar van release: 2006
Label: Metal Blade Records
Born From Pain - War
Born From Pain uit Limburg is over de jaren heen uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bands in het wereldje van de metalcore. Een status die zij verder onderbouwen met hun nieuwe plaat, simpel getiteld: War.

De vorige plaat In Love With The End was een beukplaat van jewelste, maar ergens bekroop me een beetje het gevoel dat ik naar Sands Of Time nummer twee aan het luisteren was. War lijkt toch een lichte verandering te zijn ten opzichte van de vorige albums. Nog steeds domineren brute riffs, zware beatdowns en de typerende zang van Che Snelting de muziek. Toch lijkt de band iets subtieler te werk te gaan en zijn er zelfs heuse melodieën te horen (bijvoorbeeld Eyes Of The World zoals het met typische old school hardcore shouts onderlegde Stop At Nothing). Bovendien zijn de riffs wat gecompliceerder en meer metal dan ooit.

Op War komen een hoop gastenmuzikanten voorbij, waar op In Love With The End Hatesphere zanger Jacob te horen was, is nu gitarist Pepe met een solo te horen in het nummer Scorched Earth. Ook zijn Jan-Christ van Gorefest te horen (in het ook erg naar Gorefest klinkende Crusader) en Lou Koller van Sick Of It All.

War is tot nu toe het meest volwassen Born From Pain album, dat naast de bekende portie bruutheid ook laat zien dat de heren in staat zijn tot muziek die diepgaander en gelaagder is. Een interessant album dat voor sommige fans van het pure beukwerk misschien wat wennen zal zijn.

Tracklist:
1. Relentless
2. Behind Enemy Lines
3. Stop At Nothing
4. Burn Me Fighting
5. Crusader
6. Grey Life
7. The War Is On
8. Scorched Earth
9. Eyes Of The World
10. Doomsday Clock
11. Iron Will
12. Behind Enemy Lines

Score: 81 / 100

Reviewer: Jan
Toegevoegd: 13 november 2006

Koop dit album in

Meer Born From Pain:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van trooper op 13-11-2006 om 17:47u

Born from pain wordt elk album minder ruw en het is juist die ruwheid die hun zo speciaal maakt. In love with the end vond ik te zuiver, Sands of time had nog ongeveer de ruwe kracht van Reclaiming the crown. Van dit album heb ik nog maar 2 nummers gehoord dus ga k nog geen definitieve score geven.

Reactie van wout op 13-11-2006 om 19:20u
Score: 90 / 100

een geweldige plaat,ze groeien met elke plaat,spel is beter en beter geplaatste breaks. ik vond ze altijd al goed,nu geweldig

Reactie van Yob op 17-11-2006 om 18:56u

Er is maar 1 BFP plaat: Immortality.

Reactie van CC op 07-05-2007 om 20:09u
Score: 82 / 100

Goede plaat, maar niet zo goed als Sands of time. ps Che heeft de band verlaten,ben benieuwt wie de nieuwe zanger word.