Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-06-2021

Scornage - Pure Motorized Instinct
Jaar van release: 2006
Label: Remedy Records
Scornage - Pure Motorized Instinct
De vraag die je bij Pure Motorized Instinct moet stellen is niet ‘kan deze band spelen?’of ‘klinken de songs goed?’. Want op deze vragen kan je zonder enige discussie ‘ja’ antwoorden. De kernvraag is namelijk ‘is een album dat volledig onorigineel en voorspelbaar is toch de moeite waard?’.

De Duitse thrashmetalband Scornage heeft op zijn tweede album wederom alles gestolen van hun grote voorbeelden Kreator en Exodus. Elke zucht, solo, break, uithaal, riff, refrein en lead zie je al lang op voorhand aankomen. Geen enkele keer word je dan ook maar een klein beetje verrast en de heren tonen werkelijk nergens hun eigen smoelwerk.

Als morgen hier een gigantische bomaanslag plaatsvindt, zal iedereen totaal onder de indruk zijn. Als straks in Irak een bom ontploft, lopen de mensen gewoon door. En wij als verwende thrashfans lopen dus ook apathisch door als we Pure Motorized Instinct op onze levenswandel tegenkomen. Conclusie: op de bovengenoemde kernvraag moet ik dus toch ‘eigenlijk niet’ antwoorden.

Tracklist:
1. Scared To Be
2. Pure Motorized Instinct
3. Blood Splattered Banner
4. I Am Your Fear
5. Keep It To Yourself
6. Higher
7. Ahead Of The Pack
8. Abgrund
9. Ship Of Fools
10. The Ancient One
11. The End Of The Food Chain
12. When There Is No More Room In Hell

Score: 62 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 7 november 2006

Koop dit album in

Meer Scornage:

[ Terug naar de Album Reviews ]