Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Grave Digger - Yesterday
Jaar van release: 2006
Label: Locomotive Music
Grave Digger - Yesterday
Als voorloper op het volgend jaar te verschijnen nieuwe album van Grave Digger komen de Duitsers nu eerst met een single, waar je overigens ook nog een dvd bij krijgt met daarop een volledig live optreden uit 2001. De dvd moet je zelf maar gaan bekijken, die kreeg ik helaas niet bij mijn review exemplaar.

Op de single staan twee versies van Yesterday. De Grave Digger fans weten natuurlijk al dat dit geen nieuw nummer is (en overigens ook geen Beatles cover), want het origineel had de band al in de jaren 80 opgenomen, op hun debuutalbum Heavy Metal Breakdown. Deze nieuwe versie klinkt fris en modern, voor zover modern mogelijk is bij een band die traditionele heavy metal maakt. De orchestrale versie die ook op de single staat is overigens een stuk meer ingetogen, en heeft helaas een wat minder goed geluid. Het orkest klinkt alsof het uit een keyboard komt, wat het waarschijnlijk ook wel doet. Het enige echte nieuwe nummer is The Reaper's Dance, wat weer ouderwets headbangen is, zoals we van Grave Digger gewend zijn. Aan de Led Zeppelin klassieker No Quarter heeft de band toch een duidelijke Grave Digger sfeer toegevoegd, maar om eerlijk te zijn zijn er betere versies van dit nummer.

Leuk, zo'n single als tussendoortje, maar we willen toch graag een volledig album horen. En zonder remakes of covers aub.

Tracklist:
1. Yesterday (2006)
2. The Reaper's Dance
3. No Quarter
4. Yesterday (Orchestra version)

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 5 oktober 2006

Koop dit album in

Meer Grave Digger:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Grave Digger - Yesterday
Reactie van Een Metalfan op 05-10-2006 om 21:40u

De eerste versie van

Grave Digger - Yesterday
Reactie van Een Metalfan op 05-10-2006 om 21:40u

...Yesterday is in ieder geval super waardeloos...