Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Justin Broadrick (Godflesh) - 53
  • Louis Svitek (Ministry) - 59
  • Sander Gommans (After Forever) - 44
Review

Death Breath - Stinking Up The Night
Jaar van release: 2006
Label: Black Lodge
Death Breath - Stinking Up The Night
Iedereen heeft weleens zo’n moment dat ie denkt, ik zou nu wel eens een stevige pot hard thrashende beukende death metalachtige slopende rock willen horen met Black Sabbath geluid en Entombed erin, liefst in de richting van de Hellacopters, maar rammende metal moet de boventoon voeren!
In zo’n geval kan je je cd rek en/of je platenkast ondersteboven spitten, maar als daar niet Stinking Up The Night van Death Breath in zit, heb je pech, want dan gaat het hele feest niet door.

De naam van het Zweedse Death Breath gaat al een tijdje rond in de wereld van het harde metaal, en niet zonder reden, want de oprichters van de band zijn Nicke Andersson van onder meer Entombed en The Hellacopters en Robert Pehrsson, die we kennen van Runemagick en tot zover de vervelende informatie waar jullie toch niet op zitten te wachten. Muziek!

Eigenlijk ongelooflijk met welk een gemak er een verhaal over twintig tot dertig jaar stevige muziek wordt verteld op Stinking Up The Night. Dat je Entombed en andere Zweedse geluiden hoort en gelijktijdig Hellacoptersachtig gerag, is niet verwonderlijk, gezien het handschrift van Nicke Andersson. Maar spreek me er gerust op aan als je het niet met me eens bent wanneer ik dit zeg: je hoeft maar een paar tellen Death Breath te horen en je hoort in één klap Black Sabbath, Pentagram, AC/DC, Motörhead, Iron Maiden van toen ze net begonnen waren, Possessed, Slayer van vroeger en nog veel meer thrash, maar je hoort ook oude bands als Asphyx, Pestilence en alle death uit de omgeving van Stockholm. En je hoort zoveel meer, vul maar aan. Niet dat Death Breath erop lijkt, maar de geluiden zijn er, en dat in een paar enkele noten en dat is knap. Het zal de gave van de rasmuzikant wel zijn, plus een gezonde dosis gevoel voor goede muziek, rauw als je darmen en smerig als stront.

Wie een hekel heeft aan bovengenoemde bands moet maar vergeten dat ik ze ter vergelijking genoemd heb; ik was het maar die ze noemde, je hoort zelf vast wat anders. Je hoort hoe dan ook zeer goede, vlotte, stevige, rossende metal. Haal gewoon Stinking Up The Night in huis. Dat moet. Want Stinking Up The Night is een magistraal brok metaal.
Eén van de betere releases van dit jaar.

Tracklist:
1. Death Breath
2. Chopping Spree
3. Heading For Decapitation
4. Dragged Through The Mud
5. Coffins Of The Unembalmed Dead
6. A Morbid Mind
7. Reduced To Ashes
8. Christ All Fucking Mighty
9. Flabby Little Things From Beyond
10. Cthulhu Fhtagn!

Score: 85 / 100

Reviewer: Tjitze
Toegevoegd: 3 oktober 2006

Meer Death Breath:

Death Breath - Stinking Up The Night
Reactie van equinox op 12-10-2006 om 20:36u
Score: 90 / 100

prima plaat voor liefhebbers van oude entombed / murder squad / dismember/ carnage etc... old school death metal zoals hij moet

Death Breath - Stinking Up The Night
Reactie van plz666 op 04-03-2008 om 11:53u
Score: 80 / 100

nice!! hou wel van dit soort old school beukende zooi!!!

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.