Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2021

Death Breath - Stinking Up The Night
Jaar van release: 2006
Label: Black Lodge
Death Breath - Stinking Up The Night
Iedereen heeft weleens zo’n moment dat ie denkt, ik zou nu wel eens een stevige pot hard thrashende beukende death metalachtige slopende rock willen horen met Black Sabbath geluid en Entombed erin, liefst in de richting van de Hellacopters, maar rammende metal moet de boventoon voeren!
In zo’n geval kan je je cd rek en/of je platenkast ondersteboven spitten, maar als daar niet Stinking Up The Night van Death Breath in zit, heb je pech, want dan gaat het hele feest niet door.

De naam van het Zweedse Death Breath gaat al een tijdje rond in de wereld van het harde metaal, en niet zonder reden, want de oprichters van de band zijn Nicke Andersson van onder meer Entombed en The Hellacopters en Robert Pehrsson, die we kennen van Runemagick en tot zover de vervelende informatie waar jullie toch niet op zitten te wachten. Muziek!

Eigenlijk ongelooflijk met welk een gemak er een verhaal over twintig tot dertig jaar stevige muziek wordt verteld op Stinking Up The Night. Dat je Entombed en andere Zweedse geluiden hoort en gelijktijdig Hellacoptersachtig gerag, is niet verwonderlijk, gezien het handschrift van Nicke Andersson. Maar spreek me er gerust op aan als je het niet met me eens bent wanneer ik dit zeg: je hoeft maar een paar tellen Death Breath te horen en je hoort in één klap Black Sabbath, Pentagram, AC/DC, Motörhead, Iron Maiden van toen ze net begonnen waren, Possessed, Slayer van vroeger en nog veel meer thrash, maar je hoort ook oude bands als Asphyx, Pestilence en alle death uit de omgeving van Stockholm. En je hoort zoveel meer, vul maar aan. Niet dat Death Breath erop lijkt, maar de geluiden zijn er, en dat in een paar enkele noten en dat is knap. Het zal de gave van de rasmuzikant wel zijn, plus een gezonde dosis gevoel voor goede muziek, rauw als je darmen en smerig als stront.

Wie een hekel heeft aan bovengenoemde bands moet maar vergeten dat ik ze ter vergelijking genoemd heb; ik was het maar die ze noemde, je hoort zelf vast wat anders. Je hoort hoe dan ook zeer goede, vlotte, stevige, rossende metal. Haal gewoon Stinking Up The Night in huis. Dat moet. Want Stinking Up The Night is een magistraal brok metaal.
Eén van de betere releases van dit jaar.

Tracklist:
1. Death Breath
2. Chopping Spree
3. Heading For Decapitation
4. Dragged Through The Mud
5. Coffins Of The Unembalmed Dead
6. A Morbid Mind
7. Reduced To Ashes
8. Christ All Fucking Mighty
9. Flabby Little Things From Beyond
10. Cthulhu Fhtagn!

Score: 85 / 100

Reviewer: Tjitze
Toegevoegd: 3 oktober 2006

Koop dit album in

Meer Death Breath:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van equinox op 12-10-2006 om 20:36u
Score: 90 / 100

prima plaat voor liefhebbers van oude entombed / murder squad / dismember/ carnage etc... old school death metal zoals hij moet

Reactie van plz666 op 04-03-2008 om 11:53u
Score: 80 / 100

nice!! hou wel van dit soort old school beukende zooi!!!