Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2021

Malicious Dream - Innersensis
Jaar van release: 2006
Label: Eigen beheer
Malicious Dream - Innersensis
Zweedse doom/death uit Nederland? Ja, dat kan! Malicious Dreams demo Innersensis ligt namelijk voor me en een eerste check doet meteen bij bands als Opeth en Dark Tranquillity uitkomen. Maar dan wel op eigen wijze, uiteraard. Goed om te horen dat ook in Nederland best veel potentieel rondwandelt.

Innersensis is een klein meesterwerkje waar nog wel het een en ander aan gesleuteld kan worden. De muziek klinkt heerlijk rauw, origineel, ligt perfect in het gehoor en de grunts van Anton Heesterbeek mogen er al helemaal wezen. Woord wil ook dat de beste kerel derde in het Nederlands Kampioenschap grunten is geworden en dat hoor je nou eenmaal.

Malicious Dream knutselt zo dus een zeer aardig werkje in elkaar wat ook nog eens vrij afwisselend klinkt. Innersensis beukt je speakers uit met opener Black Zodiac en boort zich daarna rustig en kalm je gehoor in met het emotionele When Darkness Dispelled The Light. Hier klinken de Opeth-invloeden helemaal goed door, maar dat betekent niet dat Malicious Dream een zoveelste kloon is van een populaire metalband. Integendeel, ik zie genoeg potentie in deze band om zelf tot grote hoogtes te kunnen stijgen. Maar zoals ik al aangaf, mag er nog best het een en ander verbeterd worden.

Qua songwriting doet de band het goed, maar het mag wat mij betreft allemaal nog wat voller klinken. Ook de productie is niet je van het, maar eigenlijk mag ik daar niet over klagen gezien dit een demo betreft en z๓ slecht is het nou ook weer niet. De cleane zang van Ben van Asselt weet nog niet echt zijn weg door de muziek te vinden en klinkt mij nogal onzeker en onvast in de oren. En dat is jammer, want cleane zang zal een hoop uit deze muziek kunnen halen.

Al met al is Innersensis zeker geen slecht begin. Wanneer Malicious Dream wat verder groeit, zal Nederland zich vast weer een topband rijker mogen rekenen.

Tracklist:
1.Black Zodiac
2.When Darkness Dispelled The Light
3.Distressed Pain
4.Unbearable Lust
5.Fractured Mind

Score: 77 / 100

Reviewer: Inge
Toegevoegd: 15 september 2006

[ Terug naar de Album Reviews ]