Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

UFO - The Monkey Puzzle
Jaar van release: 2006
Label: SPV / Steamhammer Records
UFO - The Monkey Puzzle
Voor een band die nog voor 3/5 uit originele leden bestaat die bij het begin in 1969 er al bij waren, klinkt UFO anno 2006 wel heel erg levend. De oeroude rockers zijn definitief van gitaarvirtuoos en etterbak Michael Schenker af en dat is eigenlijk te horen. Tours verlopen zonder het wisselvallige gedrag (én wisselvallig gitaarspel) van der Michael vlekkeloos en op het nieuwe The Monkey Puzzle hoor je enkel plezier en eensgezindheid terug.

Phil Mogg beschikt nog over een vrij aardige stem, bassist Pete Way is even subtiel als altijd aanwezig, oudbakken drummer Andy Parker vervangt Jason Bonham die naar Foreigner vertrok, Paul Raymond is een spilfiguur geworden met zijn ritmegitaar en toetsenwerk én voormalige jaren ’80 shredkampioen Vinnie Moore laat zeer smaakvol gitaarwerk horen.

Vlotte hardrocksongs worden op het nieuwe opus afgewisseld met enkele ballades en een foute (maar leuke) partysong staat er middels World Cruise ook weer op. De heren vinden het wiel absoluut niet opnieuw uit, maar maken een smaakvolle rockplaat die stukken meer uitgebalanceerd klinkt als de laatste MSG. Laat de nieuwe tour maar komen!

Tracklist:
1. Hard Being Me
2.Heavenly Body
3. Some Other Guy
4. Who’s Fooling Who?
5. Black And Blue
6. Drink Too Much
7. World Cruise
8. Down By The River
9. Good Bye You
10. Rolling Man
11. Kingston Town

Score: 79 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 9 september 2006

Koop dit album in

Meer UFO:

[ Terug naar de Album Reviews ]