Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-10-2020

Starkweather - Croatoan
Jaar van release: 2006
Label: Candlelight Records
Starkweather - Croatoan
Candlelight Records is al lang niet meer een loutere blackmetalfirma. Anno 2006 vertonen de bands op dit Engelse label veel gelijkenissen met labels als Earache Records en vooral Relapse Records. Dat wil zeggen: alle soorten extreme metal zijn welkom zolang het maar eigenwijs, origineel, gedurfd en niet commercieël in elkaar steekt. En aan al deze eigenschappen komt het Amerikaanse Starkweather met gemak tegemoet.

De lang uitgesponnen songs vormen één lange soundtrack waarbij alle muzikanten in een eigen wereldje vertoeven. Substijlen als metalcore, mathcore, sludge, deathmetal worden samen vervormd in een lange maalstorm die je uiteindelijk totaal verstikken. De aparte teksten, het artwork van Paul Romano (Mastodon), gastbijdragen van Liam Wilson (The Dillinger Escape Plan) en Jim Winters (Earth Crisis), de productie van Pierre Remillard (Cryptopsy) en enkele rasechte doompassages maken je trip totaal.

Iedereen die behoefte heeft aan een plaat die eerst loodzwaar op de maag ligt en pas na een lange verteringsperiode haar schoonheid begint prijs te geven, kan deze maand terecht bij de nieuwe majesteuze Starkweather.

Tracklist:
1. Wilding
2. Taming Leeches With Fire
3. Slither
4. Bitterfrost
5. Hushabye: Goodnight
6. Vesperiliann
7. Machine Rhythm Confessional
8. Silken Garotte / The Infinity Coil

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 5 september 2006

Koop dit album in

Meer Starkweather:

[ Terug naar de Album Reviews ]