Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Twelfth Gate - Threshold Of Revelation
Jaar van release: 2006
Label: Season of Mist
Twelfth Gate - Threshold Of Revelation
Beetje Queensryche, beetje Iced Earth en heel veel Nevermore... dat zijn de ingredienten van de Amerikaanse band Twelfth Gate. Zanger Scott Huffman is de hoofdverantwoordelijke van het Nevermore-geluid, want hij zingt bijna zoals Warrel Dane. Laat die nu net de band verlaten hebben! Grappig is dat de vervanger al werd gepresenteerd op het Amerikaanse Progpower festival eerder dit jaar toen Scott officieel nog in de band zat. Twelfth Gate wilde er zeker van zijn dat vervanger 'Red' de job aankon en zo niet, dan zong Scott nog een tijdje mee met de band. Maar goed, die is uiteindelijk dus met de horizon vertrokken.

Nu is dat geen ramp, want zo'n hoogvlieger is hij niet op Threshold Of Revelation. Een progressieve metalplaat die de plank een beetje misslaat wat dat progressieve aspect betreft. Veel nummers zijn onsamenhangend in elkaar gestoken, want de band dacht dat het wel stoer zou zijn om zoveel mogelijk misplaatste 'breaks' aan de nummers toe te voegen. Nee, hun grote voorbeeld Nevermore doet dat veel beter.

Verder is deze plaat toch niet helemaal mislukt om zo af toe eens op te zetten. Het apocalyptische sfeertje zit er goed in en de teksten over vele complottheorieën passen er goed bij. Jeetje, het lijkt Nevermore wel. Als Twelfth Gate nu eens op avondcursus gaat bij die band, dan zou het best nog wel eens wat kunnen worden.

Tracklist:
1. Loyal
2. Critical Elements
3. Inner Core
4. Delving Too Deep
5. Human Swine
6. Black Robe
7. Branded
8. Together Divided
9. Face Within A Face
10. Come Alive

Score: 68 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 26 augustus 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]