Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Damnation Army - Tyrant
Jaar van release: 2006
Label: Mascot Records
Damnation Army - Tyrant
Één van de verrassingen van dit jaar is van een Zweedse eenmansband genaamd Damnation Army. De man achter de band heet Thomas Nyholm, een man vooral bekend van verschillende Zweedse death en black metal bands. Echter, dit werkstuk Tyrant wist hij in z'n eentje neer te pennen en in te spelen.

En hoe!
We kunnen met een gerust hart roepen dat dit één van de betere black metal releases is die tot dit jaar de revue zijn gepasseerd. Wellicht is Mr. Dissection de pijp uit, maar met Damnation's Army hebben we een prima vervanger erbij. Dat is namelijk de band waaraan men me doet denken. De wisseling tussen atmosferische doomy passages en razendsnelle black metal is een verademing tussen al het gekunstelde geweld van vandaag de dag.

Het album is gevuld met 7 sterke songs die allemaal hun eigen kwaliteiten kennen. Vette death metal grooves, rauwe black metal uitspattingen en sterke melodieën zijn de hoofdingrediënten. Hoewel de gitaarmelodieën niet zo vernuftig zijn als bij Dissection het geval was, mogen we toch stellen dat de man achter de band een bijzondere prestatie heeft geleverd. Van het zeer sterke To Death's Arms tot aan het razende Poisoning your Mind is het genieten geblazen voor de liefhebbers van black death metal. Alles klinkt strak, de productie is uitstekend en Thomas beschikt (zoals meestal niet het geval is bij eenmansbands) over een goede ruige black en death metal strot.

De liefhebbers van extreme metal weten voldoende. Dit is een album waarbij de pannen weer ouderwets van het dak worden gerost. Zeer sterke plaat, hopelijk weet de man nog eens wat andere muzikanten om zich heen te verzamelen en met dit geweldige materiaal de zalen in Europa plat te spelen. Kopen die hap, je zal er geen spijt van hebben. Één van de betere extreme bands uit de Mascot stal.

Tracklist
1. To Deaths Arms
2. Soldiers Of The Damned
3. Dalia
4. Enchanted By The Mystical Fire
5. A Dagger Right In Your Heart
6. Embodiment Of Destruction
7. Poisoning Your Mind

Score: 85 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 24 augustus 2006

Koop dit album in

Meer Damnation Army:

[ Terug naar de Album Reviews ]