Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-10-2020

Slayer - Christ Illusion
Jaar van release: 2006
Label: American
Slayer - Christ Illusion
SLAAAAAAAYYYYYEEEEERRR!!!! Dit moet haast wel de meestgehoorde kreet zijn binnen het metalwereldje. Slayer is de verpersoonlijking van metal. Ook al zijn de latere platen niet altijd even positief ontvangen, ergens blijft Slayer altijd een soort onaantastbaarheid om zich heen hebben en de nieuwe schijf Christ Illusion zal deze status niet veranderen. Slayer zijn de koningen van de thrash metal en zullen dat altijd blijven.

Op Christ Illusion grijpt Slayer duidelijk terug naar hun oudere werk en opener Flesh Storm zou op South Of Heaven ook niet misstaan hebben. De stap terug naar de glorietijden als Reign In Blood, Seasons In The Abyss en South Of Heaven lijkt duidelijk, alleen al als we kijken naar het ouderwets getekende en provocerende artwork. Het hele album is barstens intens; de oude vlam lijkt weer te branden en ik denk dat beestachtige brute nummers als Consfearacy en het met blastbeats onderlegde Supremist menigeen versteld zal laten staan. Of wat te denken van een nummer als Eyes Of The Insane, dat zeker niet op Seasons In The Abyss had misstaan. Ook toe te juichen is dat het album weer barst van de typische op-beestachtige-snelheid-toonladders-op-en-neer-rammen-solos’s. De aan de ene kant old school klinkende, maar tegelijk tijdloze productie maakt het plaatje helemaal af.

Qua tempo beweegt men zich voor een groot deel in hoge up-tempo regionen en daar is Slayer weer allesvernietigend. Dit hoge tempo wordt afgewisseld met de nodige langzamere stukken en hier ligt een beetje kritiek die men op Christ Illusion kan hebben, juist op sommige van de langzamere stukken wil zo nu en dan de verveling nogal eens heel eventjes toeslaan, maar in het totaalplaatje vallen deze onvolkomenheden nauwelijks op.

Dit album mag met recht het meest goede Slayer album van de laatste jaren genoemd worden; de allesdoorzagende riffs van Jeff Hanneman en Kerry King, de ratelende drums van Dave Lombardo en de doordringende stem van Tom Araya zorgen ervoor dat je vanaf de eerste toon gewapend met een honkbalknuppel door de buurt wil rennen, SLAYER!!! schreeuwen en onderwijl alles wat in je weg komt of in je weg zou kunnen komen finaal in puin te rammen!

Tracklist:
1. Flesh Storm
2. Catalyst
3. Skeleton Christ
4. Eyes of the Insane
5. Jihad
6. Consfearacy
7. Black Serenade
8. Catatonic
9. Cult
10. Supremist

Score: 89 / 100

Reviewer: Jan
Toegevoegd: 22 augustus 2006

Koop dit album in

Meer Slayer:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Slayer - Christ Illusion
Reactie van kees op 22-08-2006 om 20:47u

super cd

Slayer - Christ Illusion
Reactie van behemoth666 op 22-08-2006 om 21:40u
Score: 80 / 100

zeker geen slechte cd, maar meer dan herkauwen en beter produceren is het eigenlijk niet.. maargoed, tis Slayer.

Slayer - Christ Illusion
Reactie van torre op 23-08-2006 om 00:01u
Score: 90 / 100

ja inderdaad een heerlijke plaat maar meeste goede, is dat goed nederlands?

Slayer - Christ Illusion
Reactie van Een Metalfan op 23-08-2006 om 01:26u

meest goede... zo van: het was al goed maar dit is de beste van de goede... :)

Slayer - Christ Illusion
Reactie van Sam op 23-08-2006 om 04:02u
Score: 80 / 100

Welcome to my black serenade the entrance to my hell your pain!! dat zinneke heeft wel dagen in mijn hoofd rondgespookt superplaat en kijk al uit naar 9 november in de brabanthal SLAYERRR!!

Slayer - Christ Illusion
Reactie van P.L.B. op 23-08-2006 om 15:34u
Score: 90 / 100

Erg goed album. Voor mij is hij bijna even goed als Reign in blood, en staat gelijk of beter dan Seasons. De enige drie slayer albums die ECHT worth it zijn in my opinion.

Slayer - Christ Illusion
Reactie van trooper op 25-08-2006 om 22:08u

Ik heb nog niet echt een oordeel geveld over dit album. Zeker meer old school trash dan God hates us all, maar ook meer van die onnodige franjes die t geheel verzieken in sommige nummers. voorlopig nog een twijfelgeval, en om deze plaat op gelijke hoogte te stellen met reign in blood en seasons in the abyss gaat er toch wat over. (btw als south of heaven en show no mercy geen worhty albums zijn weet k t ook niet meer)

Slayer - Christ Illusion
Reactie van frank op 26-08-2006 om 20:36u
Score: 90 / 100

een top album en sinds seasons weer echt een knaller !!!!!!

Slayer - Christ Illusion
Reactie van Smetsar op 30-08-2006 om 16:59u
Score: 85 / 100

Het beste album sinds Seasons, zelf beter. SLAYER IS BACK!!!

Slayer - Christ Illusion
Reactie van Pete aSs op 15-09-2006 om 00:25u
Score: 89 / 100

Songs okee, performance okee, artwork okee, blindelings aanschaffen en zoek de

Slayer - Christ Illusion
Reactie van Pete aSs op 15-09-2006 om 00:27u
Score: 89 / 100

Songs okee, performance okee, artwork okee, blindelings aanschaffen en zoek de

Slayer - Christ Illusion
Reactie van Pete aSs op 15-09-2006 om 00:28u
Score: 89 / 100

en zoek de

Slayer - Christ Illusion
Reactie van Pete aSs op 15-09-2006 om 00:29u
Score: 89 / 100

Post Mortem-rif..?

Slayer - Christ Illusion
Reactie van TijsseN op 17-09-2006 om 00:57u
Score: 90 / 100

Slayer is echt weer terug, en heeft voor het eerst sinds 16 jaar weer echt goede plaat gemaakt. Echt als je slayer wilt waarderen heb je de volgende platen echt nodig. Reign in blood. 1986 Christ Ilusion. 2006 Seasons in the Abyss. 1990 South of heaven. 1988 De rest is minder goed en luister ik niet meer.

Slayer - Christ Illusion
Reactie van DMs op 22-09-2006 om 11:14u
Score: 87 / 100

Slayer is Slayer , das duidelijk maar om deze plaat op dezelfde hoogte te plaatsen als Reign in Blood of South of Heaven ?? Tis af en toe toch iets te gepolijst mijn inziens.. Om nu de straat op de rennen met een honkbalknuppel en alles in puin te meppen , nou...........nee toch niet. Maar de grasparkiet begon wel spontaan te headbangen....!

Slayer - Christ Illusion
Reactie van Vampyre op 02-10-2006 om 17:55u
Score: 85 / 100

Slayer blijft slayer en dat betekent keiharde trash en als we allemaal eerlijk zijn is deze plaat veeeeeel beter dan laat ons zeggen god hates us all en divine intervention maar idd het niveau van reign in blood, season en south of heavon halen ze noooooit meer

Slayer - Christ Illusion
Reactie van satyr op 19-10-2006 om 12:22u
Score: 95 / 100

2de beste slayer abum ooit maar reign in blood blyft men favo zoals dat by iedreen hoort te zyn ;)

Slayer - Christ Illusion
Reactie van dude op 15-11-2006 om 14:07u
Score: 85 / 100

Geweldig

Slayer - Christ Illusion
Reactie van Extremo op 03-01-2007 om 18:39u
Score: 95 / 100

Beste album sinds Reign in Blood!!

Slayer - Christ Illusion
Reactie van stefan op 31-01-2007 om 18:18u
Score: 95 / 100

het geheel is strak wat we van slayer gewend zijn dus een super cd en welkom terug dave

Slayer - Christ Illusion
Reactie van Max op 06-07-2007 om 19:01u
Score: 90 / 100

Geweldige trash plaat! hij boeit me zelfs meer als Seasons maar dat is denk ik een kwestie van smaak.

Slayer - Christ Illusion
Reactie van wout op 17-07-2007 om 00:23u
Score: 90 / 100

ik ben een van de weinige die zal zeggen dat god hates us all maar iets minder is dan reign in blood.
de aggresie op god hates us all was geweldig,de drive was er echt.
dat diabolus in musica zuigt ben ik het wel mee eens.
ik vind slayer een geweldige band,maar bekijk ze net zo objectief als elk andere band.
het is een super strak album,die voor mij gevoel het beste van god hates us all en reign in blood juist erg goed combineert.
nummer als flesh storm zouden op reign of seasons passen,terwijl een nummer als cult het beste van wat ze kunnen herenigt.
gaaf,strak,al vind ik jihad een grote misser.

Slayer - Christ Illusion
Reactie van Wout op 12-12-2007 om 20:38u
Score: 90 / 100

Wat heeft iedereen nou toch met Reign in Blood? Als je het nou meemaakte enzo oke. Maar er worden toch zat platen gemaakt tegenwoordig die eerlijk zijn maar toch een stuk beterzijn. Moet wel toegeven dat die plaat vernieuwender was dan Christ Illusion nu maar beter? Nee al vallen nummers als Angel of Death, Post Mortem en Raining Blood niet meer te overtreffen. Stond Reign in blood maar vol met nummers als die drie i.p.v. 7 van die veel te snelle nummers met express rommelig gespeelde solo's.

Slayer - Christ Illusion
Reactie van carlo op 01-05-2010 om 15:10u

Vette plaat, nummers als Flesh storm , Cult , Consfearacy ,Black serenade, Catatonic en Supremist zijn gewoon geweldig ,ook de productie is perfect !!!!!!