Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

01-03-2021

Jacobs Dream - Theater Of War
Jaar van release: 2001
Label: Metal Blade Records
Jacobs Dream - Theater Of War
Na het succesvolle titelloze debuutalbum zet powermetalband Jacobs Dream een degelijk tot goed tweede album neer. Het album is harder en vetter uitgevallen dan het vorige, maar dit is niet ten koste gegaan van de goede gitaarmelodieën waar deze band uit Ohio, USA bekend om staat. De zanger heeft wat weg van Geoff Tate van Queensryche en ook de muziek heeft invloeden van deze band, hoewel er ook veel Maiden om de hoek komt kijken. De nieuwe drummer Billy Queen creëert samen met bassist James Evens een sterke basis, waar de gitaristen John Berry en Derek Eddleblute (ook nieuw) catchy gitaarpartijen overheen spelen.

De ballad Sarah Williams en het wat aparte Wisdom zijn oude nummers van hun zeer gewilde demo, die hopelijk nog eens opnieuw uitgebracht wordt. De sterkere nummers zijn toch de nieuwe, met als hoogtepunten van het album: Sanctuary, Theater of War, Traces of Grace (mooi intro), The Warning (zeer sterke gitaarrif) en het slotstuk Critical Mass.

De solo's en de harmonieën zijn goed uitgewerkt (check bijv. The Warning 2.22 t/m 2.50) en nu is het alleen nog wachten tot de band weer voet zet op Nederlandse bodem om dit live te mogen aanschouwen.

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 80 / 100

Reviewer: Forostar
Toegevoegd: 9 juni 2001

Koop dit album in

Meer Jacobs Dream:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Jacobs Dream - Theater Of War
Reactie van een Metalfan op 10-09-2001 om 11:13u
Score: 70 / 100

Best een goed album. Laten ze zo doorgaan!