Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Stress Factor 9 - Brainwarp Mindspin
Jaar van release: 2006
Label: Century Media Records
Stress Factor 9 - Brainwarp Mindspin
Randy Rampage is weer eens van onder een steen gekropen. Dit feestvarken werd bekend met punklegende D.O.A. en door het inzingen van de klassieke thrashelpee Alice In Hell van Annihilator. In 1999 mocht hij van Jeff Waters nog eens een Annihilator album van vocalen voorzien, maar wegens overmatige drankgebruik werd hij alweer snel ontslagen. Met Stress Factor 9 heeft hij echter met onder andere ex-Annihilator drummer Ray Hartmann een nieuwe thrashband opgericht die met dit Brainwarp Mindspin op een vermakelijke wijze debuteert.

Randy is eigenlijk nooit een goede zanger geweest en heeft het altijd moeten hebben van zijn wilde liveperformance. Zijn hese zaaggeluid past echter wel bij de simpele songs die meestal bestaan uit twee pakkende riffs die voortdurend herhaald worden. Er wordt gerefereerd aan oude Annihilator (maar dan minder technisch), Grip Inc en Overkill en de heren proberen gelukkig niet geforceerd modern over te komen.

Voorspelbaarheid en simpelheid zijn troef, maar het doet ook goed om te horen dat Randy nog leeft en nog een fatsoenlijke plaat kan maken. Als ze tijdens hun liveshows dan ook nog eens enkele oude Annihilator liedjes willen spelen, dan mogen ze van mij gerust eens langskomen op een festival.

Tracklist:
1. Home Sweet Grow
2. Taker
3. Pig Farm Willy
4. My Leech
5. Slowly
6. Spare Change
7. Suck-Cess
8. Road-Rageacide
9. Church Of T.V.
10. Provoke
11. Bridle Sweet
12. Like A Bitch

Score: 75 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 4 augustus 2006

Meer Stress Factor 9:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van klotsac op 16-08-2006 om 23:31u
Score: 49 / 100

Niet zeer interessant, zelfs met Rampage. Slechts matig vast wegens een goed drummer. Als u het Engels spreekt, zijn de woorden banaal en behandelen de luisteraar als zij zijn stom. De muziek kijkt achteruit op tijd, en is niet relevant, of als metaal of als punker.

Reactie van Jan Verhoeven op 18-01-2007 om 01:03u
Score: 33 / 100

Ik ben droevig ik dit kocht. Vrije mp3 was goed genoeg, maar veroudert niet goed bij het herhaalde luisteren. Ik luisterde tweemaal aan CD. Alles klinkt gedwongen en geen van de ideeën is origineel. Rampage geeft het zijn beste, maar hij klinkt als hij helpt iemand een belastingsconclusie krijgen. Ook, zijn zij zeer publiciteitsgeil maar tonen geen Rampage in de Pig Farm Willy video. Het toont meestal reetidder met een baard. En een paar glipses van Ray.