Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Terror - Always The Hard Way
Jaar van release: 2006
Label: Roadrunner Records
Terror - Always The Hard Way
Terror geeft je met Always The Hard Way weer een ferme hardcore uppercut met een metalen bokshandschoen. De meer swingende en meezingbare koers die de HC crew op One With The Underdogs inzette, wordt op deze nieuwe klepper vervolgd. De snelle ‘we-gaan-iedereen-omverblazen-attitude’ van debuut Lowest Of The Low behoort definitief tot het verleden, maar daar hebben we een band voor terug gekregen die zowel de verstokte metalhead als de hardcorekid kan doen laten swingen als een gek.

De veertien songs geven weer waar voor je geld. We hebben de breakdowns, vocal attacks, opzwepende riffs en de zware baslijnen al eerder gehoord, maar ook deze keer worden ze weer zo effectief gebruikt dat je hartslag naar 150 stijgt en je testosteron gehalte dodelijk hoog wordt. De teksten van zanger Scott Vogel zijn deze keer wel erg eerlijk en handelen over zijn eigen zwaktes, zijn zielige vlucht in sloten alcohol, zijn grove fouten en zijn onmacht om met sociale en politieke situaties om te kunnen gaan. Maar ook zijn liefde voor Sick Of It All en de talrijke Terror fans komen aan bod.

Een hardcoreplaat zonder gasten is als een straightedge café zonder melk, dus deze keer komen Eddie Sutton van Leeway en Aaron Knuckles van Death Threat langs. Om met een positieve boodschap van Scott’s favoriete auteur Charles Bukowski te eindigen: They look ugly, they talk ugly, they walk ugly. Play them the great music of the centuries and they can’t hear it. Most people’s death are a sham. There’s nothing left to die. Kortom, LEVEN is de boodschap en Always The Hard Way is daar verdomd goede achtergrondmuziek voor.

Tracklist:
1. All For Revenge
2. Strike You Down
3. Survival Comes Crashing In
4. Always The Hard Way
5. Lost
6. Last Of The Diehards
7. Close To Defeat
8. Test My Convictions
9. Hell To Pay
10. One Step Behind
11. You Can't Break Me
12. Dibbs And Murs Check In
13. Hardship Belongs To Me
14. Smash Through You

Score: 88 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 29 juli 2006

Koop dit album in

Meer Terror:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Terror - Always The Hard Way
Reactie van Ibbie op 30-07-2006 om 10:54u
Score: 75 / 100

Ik heb het numer geluisterd wat gratis te beluisteren valt op hun website, Strike You Down en dat klinkt wel gaaf. Ik vond het we-blazen-iedereen-omver attitude zelf leuker, maar het is wel gewoon een vette hardcore song. Een 7,5 van mij.

Terror - Always The Hard Way
Reactie van Jurien op 30-07-2006 om 11:02u
Score: 95 / 100

Superharde plaat, Lowest Of The Low valt natuurlijk niet te overtreffen maar ze komen toch heel erg dicht in de buurt. Wat een vette plaat.

Terror - Always The Hard Way
Reactie van Rob G op 15-08-2006 om 23:11u
Score: 98 / 100

Zeker één van de beste platen van dit jaar. Ik vind het echt een brute cd die ik eindeloos vaak kan luisteren.

Terror - Always The Hard Way
Reactie van Gunther Ramysen op 10-07-2007 om 11:05u
Score: 95 / 100

Een van de beste hardcore platen die er bestaan,
hoor het enorm graag, is echt brutaal, maar toch niet erover.