Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Charlie Adler - Our World Is Far More Chaotic Than We Dreamed
Jaar van release: 2006
Label: Sixkiller Records
Charlie Adler - Our World Is Far More Chaotic Than We Dreamed
Twee jaar na de veelbelovende demo We Bring Stilleto's Into Your Home krijgen we eindelijk een volledig album voorgeschoteld van het Nederlandse Charlie Adler. Het olijke kwintet speelt een lekkere bak met herrie dat je in de Free Record Shop onder het vakje ‘chaotische mathcore’ aantreft.

De heren zijn duidelijk strakker gaan spelen en zijn zo slim geweest om hun opwindende muziek in Amerika te laten masteren door Colin Davis die eerder ervaring opdeed bij Exhumed en het machtige Vile. Dat, en de lekkere zanglijnen van Wouter (je kent deze knakker ook wel van het stampbandje Collision), zorgt ervoor dat Our World Is Far More Chaotic Than We Dreamed niet geheel moet onder doen voor de grotere Amerikaanse namen.

Maar laten we toch maar eindigen met wat gezeik. Het eerste kwartier van de vijfentwintig minuten muziek is overduidelijk toch het sterkt en een tussendoorintrootje als Drosera haalt de vaart uit je wildwaterboottrip. Maar niettemin heeft Charlie Adler zijn status van belofte geen oneer aangedaan.

Tracklist:
1. Breeding Grounds
2. Choose Pure Illusion Instead Of Despair
3. Amy
4. Patterns
5. Our World Is Far More Chaotic Than We Dreamed
6. Fortunes Of Me
7. The Old King Of The Road
8. Drosera
9. Frenzy Failed
10. How To Capture Flames
11. We Bring Stilleto's Into Your Home
12. The Prepared Mind

Score: 76 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 22 juni 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]