Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Metal Church - A Light In The Dark
Jaar van release: 2006
Label: SPV / Steamhammer Records
Metal Church - A Light In The Dark
De meeste ‘plotse’ reünies van oubollige 80’s metalbands neem ik met een ton zout. Maar Metal Church bewees twee jaar geleden met The Weight of the World , waarop de nieuwe uitstekende zanger Ronny Munroe te horen was, al dat nieuwe heavy metalsongs zowel lekker ouderwets áls fris konden klinken. Na de uitgebreide zomerfestivaltour van vorig jaar schreef gitarist Kurt Vanderhoof een grote hoeveelheid materiaal waarvan het beste nu op A Light In The Dark is terug te vinden.

Vanaf het titelnummer tot Blinded By Life valt er een uur te genieten van lekkere riffs én menig gitaarsolo, van rustige zang én hoog gegil, van de relaxte mid-tempo drumpartijen van nieuwe drummer Jeff Plate (Savatage) én drukke basloopjes. Verwacht geen experimenten of opvallende songs, maar afgewerkte en bloedrijke composities die duidelijk met veel plezier op de harde schijf zijn vastgelegd. Het enige minpunt aan A Light In The Dark is het epische aangezette Temples of The Sea dat toch zeker drie minuten te lang voorkabbelt. Maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door een opnieuw opgenomen versie van de klassieker Watch The Children Pray dat opgedragen is aan overleden zanger David Wayne. Zelfs een doofstomme kan concluderen dat de Metalen Kerk anno 2006 erg stevig op zijn fundamenten staat en laat ons hopen dat Kurt en Co. de komende jaren nog meer in petto heeft voor ons. Topplaat.

Tracklist:
1. A Light In The Dark
2. Beyond All Reason
3. Mirror Of Lies
4. Disappear
5. The Believer
6. Temples Of The Sea
7. Pill For The Kill
8. Son Of the Son
9. More Than Your Master
10. Blinded By Life
11. Watch The Children Pray 2006 (bonus)

Score: 83 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 9 juni 2006

Koop dit album in

Meer Metal Church:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Tom op 13-08-2006 om 15:04u
Score: 87 / 100

Zeker een lekker album om te beluisteren. Ik vindt ronny niet veel slechter dan david wayne. Dit begint eindelijk weer de kwalitet van de eerste albums te evenaren

Reactie van matthijs op 07-06-2008 om 23:18u
Score: 90 / 100

erg fijne schijf , de heren kunnen het dus nog