Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-07-2020

The Acacia Strain - The Dead Walk
Jaar van release: 2006
Label: Prosthetic Records
The Acacia Strain - The Dead Walk
Op hun vorige album 3750 had het Amerikaanse The Acacia Strain liefst drie gitaristen binnen de gelederen. Daar is er inmiddels één van afgevallen, maar hun derde album The Dead Walk is er niet minder heavy om geworden.

The Acacia Strain claimt een experimentele mix van death, doom, noise en hardcore te produceren. Waar het werkelijk op neerkomt is dat het vijftal met The Dead Walk een brute metalcore-plaat aan hun palmares toevoegt, die door het gecompliceerde drumwerk, de laaggestemde gitaren en de zware brullen van zanger Vincent Bennett neigt naar mathcore, maar bij lange na niet de complexiteit van bijvoorbeeld The Dillinger Escapce Plan kent. Uitschieters op deze schijf zijn het iets melodieuzere Predator; Never Prey, waarin het tempo even omhoog gaat en afsluiter The Dead Walk, waarin gitaristen Daniel Daponde en Daniel Laskeiwitz nog even verrassend uit de hoek komen door enkele vreemde uitspattingen.

Misschien dat sommige luisteraars na twintig minuten het idee zullen hebben dat alles wel erg veel op elkaar lijkt, maar The Dead Walk is wat mij betreft een album dat door zijn bruutheid en experimentele karakter iets toevoegt aan de huidige metalcorescene. Een plaatje dat ik gerust nog een keer uit de kast zal trekken in de toekomst.

Tracklist:
1. Sarin: The End
2. Burn Face
3. 4x4
4. As If Set Afire
5. Angry Mob Justice
6. Whoa! Shut It Down!
7. See You Next Tuesday
8. The Demolishor
9. Pity
10. Predator; Never Prey
11. The Dead Walk

Score: 77 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 9 juni 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]