Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2021

Keep Of Kalessin - Armada
Jaar van release: 2006
Label: Tabu Recordings
Keep Of Kalessin - Armada
Keep Of Kalessin doet niet aan softe sferen of ruisige underground invloeden. Voorganger Agnen was al een duivelse wervelwind vol snoeiharde snelle black metal, dit nieuwe album moet de laatste slag toe kunnen brengen bij het vuile onwetende ras der mensheid.

Of dit ook werkelijk gaat gebeuren, valt te betwijfelen, maar feit is dat ook dit Armada een uitstekend werkstuk is waarop de progressie duidelijk hoorbaar is. Hoewel de leden van de band nog op geen enkel album hetzelfde zijn geweest, moet ik deze line-up echt als de betere van alle aanwijzen. De productie is daarnaast stukken beter en het geheel knalt als een atoombom.
De combinatie van keiharde razendsnelle extreme metal en sferische tussenpassages doet het nog altijd erg goed. Dankzij de prachtige heldere productie is elk detail ook nog eens goed te horen. Liefhebbers van het oudere meer ruisig geproduceerde werk zullen wellicht even moeten wennen, maar een vooruitstrevende band als deze heeft nou eenmaal een knallende sound nodig.

Vanaf het snijdende Crown Of The Kings , via het epische The Black Uncharted naar het puike afsluitende titelnummer, kakt de boel nergens echt in. Ik moet overigens wel toegeven dat een nummer als Into The Fire naast overige, zowel muzikaal als tekstueel briljant geschreven krachtpatsers wat minder opvalt, maar op het gehele album is het niveau zeer hoog. De band is uitstekend op dreef en ook nieuwe zanger Thebon heeft een aangename extreme strot.

Liefhebbers van goed geproduceerde snelle doch epische black metal met invloeden vanuit elk ander denkbaar extreem metal genre, kunnen met een gerust hart toeslaan. Tot nu toe ้้n van de betere releases van het jaar.

Tracklist
1. Surface
2. Crown Of The Kings
3. The Black Uncharted
4. Vengeance Rising
5. Many Are We
6. Winged Watcher
7. Into The Fire
8. Deluge
9. The Wealth Of Darkness
10. Armada

Score: 85 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 30 mei 2006

Koop dit album in

Meer Keep Of Kalessin:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Amibor op 30-05-2006 om 15:00u
Score: 95 / 100

Winged Watcher op het end, echt, briljant!!

Reactie van manyarewe op 31-05-2006 om 20:27u
Score: 100 / 100

Prachtig!!! Helemaal mijn ding.

Reactie van namen_zijn_voor_watjes op 21-05-2009 om 11:24u
Score: 93 / 100

Vond de oude albums beter, maar dat zegt niet veel. Meesterwerk.