Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

Saxon - The Eagle Has Landed Part III
Jaar van release: 2006
Label: SPV / Steamhammer Records

Saxon - The Eagle Has Landed Part III

Tien jaar na The Eagle Has Landed Part II is het tijd voor een nieuw live album van deze live helden uit Groot-Brittanië. Weinig bands kunnen de live prestaties van Saxon evenaren en zo’n geweldige sfeer en show neerzetten als Biff Byford en zijn mannen. Na viermaal live te hebben gezien, kunnen ze mij nog steeds wakker maken voor een concert van deze heren.

The Eagle Has Landed Part III verzamelt live opnames van een aantal concerten opgenomen in de periode 2004/2005, waarvan de 2004-opnames nog waren met drummer Jörg Michael, en de 2005-opnames met Nigel Glockler. Het is wat jammer dat ze hier hebben gekozen voor opnames van verschillende concerten in plaats van één concert, omdat de samenhang tussen de nummers nu weg is. Het eerste schijfje van deze dubbelaar bevat zodoende alleen ouder werk, en het tweede schijfje bijna het complete album Lionheart aangevuld met wat nummers uit de jaren negentig, zoals Solid Ball of Rock en wat nummers van Killing Ground.

Opvallend is het gemis van veel oude en nieuwe klassiekers die Saxon bijna altijd live speelt, zoals bijvoorbeeld The Eagle Has Landed, Princess of The Night, Killing Ground, Strangers in The Night en ga zo maar door. Daarnaast is ook de keuze voor de King Crimson cover Court of The Crimson King een eigenaardige. De opvulling van de twee cd’s had wel wat beter gekund, want een cd met puur oud en puur nieuw werk draagt ook niet bij aan het live gevoel dat een concert van Saxon je geeft. De geluidskwaliteit is echter over het algemeen in orde, en ook de prestaties van de heren liegen er niet om.

Dit derde deel uit de The Eagle Has Landed-serie kan het eerste deel net als zijn voorganger niet evenaren. Vooral het gebrek aan samenhang tussen de diverse nummers zorgt ervoor dat de live ervaring ver te zoeken is. Aan Saxon live kan er weinig tippen, maar dit album brengt dat helaas niet goed over. Een betere release was de Saxon Chronicles dvd van een aantal jaren terug met daarop een concert dat zij gaven op Wacken. Op The Eagle Has Landed Part IV hopelijk dan toch maar weer een compleet concert om die geweldige songs bij mee te brullen.

Tracklist:
CD1
1. This Town Rocks
2. Backs To The Wall
3. Redline
4. Stand Up And Be Counted
5. Never Surrender
6. Frozen Rainbow
7. Suzie Hold On
8. Play It Loud
9. Warrior
10. See The Lights Shining
11. To Hell And Back Again
12. Stallions of The Highway
13. Wheels of Steel
14. And The Bands Played On

CD2
1. The Return
2. Lionheart
3. Man & Machine
4. Beyond The Grave
5. Searching for Atlantis
6. To Live By The Sword Pt.I
7. Unleash The Beast
8. To Live By The Sword Pt.II
9. Flying On The Edge
10. Jack Tars
11. English Man’O’War
12. Court of The Crimson King
13. Broken Heroes
14. Dragon’s Lair
15. Rock Is Our Life
16. Travellers In Time
17. Solid Ball Of Rock

Score: 75 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 26 mei 2006

Koop dit album in

Meer Saxon:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Albert op 13-06-2006 om 16:01u
Score: 90 / 100

Reactie van johnny op 11-03-2008 om 22:53u
Score: 98 / 100

De nummer keuze had ook anders gemogen.
De eerste cd is al bepalend voor mijn score. De tweede cd spelen ze bijna de hele Lionheart cd (ook een fantastische cd) dit vind ik jammer ik had liever een betere mix gehoord van hun laatste cd's.
Op landed I stonden ze bijna aan hun top. Het is jammer dat ze door een paar fouten dit niet gehaald hebben. Ze brengen de laatste jaren goede albums uit.
In 1984 (hun hoogtepunt) gezien in de IJsselhal in Zwolle voor duizenden fans,
eind jaren 90 gezien in Silvolde voor een paar honderd fan in een cafe zaal.
Maar ze speelde nog net zo goed. Petje af voor Bif