Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Embrace Depart - Promo 2005
Jaar van release: 2005
Label: Eigen beheer
Embrace Depart - Promo 2005
Elke Griekse metalband klinkt toch altijd net wat anders als een niet-Griekse band. Ze durven al eens meer te experimenteren en hun productiesound is ook altijd opvallend warm. Zo ook Embrace Depart dat nog maar één demo heeft gemaakt en dat is namelijk “Promo 2004”. Om één of andere onverklaarbare reden heeft men deze demo in een nieuwe hoes gestoken en het ding maar “Promo 2005” gedoopt. Dus ze hebben geen twee demo’s gemaakt zoals sommige e-zine collega’s beweren.

De muziek van deze Grieken is zeer gevarieerd en je kunt deze band niet echt vergelijken met een grotere band. Gothic, electro en deathmetal worden gecombineerd met een opvallend coherente sound als gevolg. De zangpartijen van Stathis GazePIS en Martha GATsou kunnen er dankzij een pc-opsmukoperatie best mee door en het geheel is zeer pakkend en melodieus (nog altijd zeer belangrijk, ook voor de meest stoere metalheads). Beste song is “Soul Of Shaman” dat meer boeit dan het volledige laatste Within Tempation album.

De heren hebben jammer genoeg geen website, maar voelt u zich toch geroepen om iets meer over deze band te weten dan kan u altijd een mailtje sturen naar de band door hier te klikken.

Tracklist:
1. Coming To An End
2. Walking In A Dark Path
3. Melancholy Breaks
4. Soul Of Shaman

Score: 75 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 16 mei 2006

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van patrick op 09-09-2006 om 13:20u
Score: 95 / 100